Franska konsumentverket hytter med baguetten!

Sedan ett par år tillbaka får du returna spel på Steam och få pengarna tillbaka, såvida du inte spelat mer än två timmar och det inte gått mer än 14 dagar sedan köpet. En ganska bra deal i jämförelse med andra stora digitala butiker men inte bra nog enligt det franska konsumentverket som kräver böter av Valve på cirka 1,5 miljoner kronor. Även Ubisoft är i skottlinjen och har dömts till något mer, 1,86 miljoner kronor. Detta rapporterar franska spelsajten Nofrag.

Anledningen är att man enligt fransk konsumentlagstiftning inte får ha några villkor på den två veckor långa ångerrätten. Det gör att även de som har spelat mer än två timmar ska få återlämna spel. Ubisoft får bara en marginellt tyngre bot trots att de inte erbjuder några former av återköp. I sammanhanget är böterna ganska små i jämförelse med vad dessa butiker har i omsättning men de är ändå en liten knäpp på näsan.

Vi ska försöka få tag på det svenska Konsumentverket för att få höra deras syn på digitala köp, och återköp.

Mer pengar till statskassan innebär utökad säkerhet att kunna finansiera trygghetsnät som t ex. högkostnadsskydd vid receptbelagda mediciner, så stämmer ju inte riktigt. Syftet är väl dock främst att slå storföretagen på fingrarna när de övertrampar lag... 21/09 @FuzioN: Staten tjänar mer flis som politikerna kan förskingra. 20/09 och inte en krona utav dessa pengar kommer gå till dom drabbade konsumenterna ens. så vad fan är syftet med detta ens? 20/09 Tycker 2 timmar är lite snålt, beroende på spel så klart, annars är valves policy klart rimlig. Vad jag verkligen saknar är att kunna sälja ett spel jag inte vill ha kvar. 20/09 Har inte heller riktigt stött på en sådan som jag inte lyckats lösa. Men även om det är fel på spel eller hårdvara så fungerar helt enkelt spelet inte på kundens sida. Sen hårdvaruproblem i spel brukar kunna märkas snabbt, och om problemet i fråga kan... 20/09 Måste säga att det är väldigt svårtolkat det som står. Om det nu är möjligt att man har 23 timmar på sig att spela klart hela spelet hade man ju teoretiskt sett kunnat utnyttja detta. Jag lämnade tillbaka Battlefront 2 och killen jag snackade med frågad... 20/09 Någon tidgräns måste det finns på spel. Men Valve skulle dock kunna bli bättre på early access. Om ett early access spel läggs ned så ska det nästan kvitta hur mycket man spelat. 20/09 Oavsett vad man tycker om konsumenträttigheter, så ska företagen naturligtvis rätta sig efter lagarna uppsatta i alla länder de gör affärer i. Fan, bara på dem Frankrike, buss på! Om spelet har en, så kallad, "Game-breaking bug" efter 3 timmar? Bör man... 20/09 @Gen: Origin har möjlighet att returnera spel. Man kan returnera spel 24 timmar efter första launch. Du kan alltså spela 23 timmar och sen returnera ifall jag inte helt missuppfattat :) https://help.ea.com/sv-se/help/account/returns-and-cancellations/ 20/09 Jag skulle vilja returnera hamburgaren jag åt för snart två veckor sedan 20/09
Skicka en rättelse