Två starka rollspelsnamn ansluter sig till Microsofts fålla.

Under gårdagens X018-event utannonserade Microsoft att de har köpt rollspelsutvecklarna Obsidian Entertainment och InXile Entertainment. Med detta betyder det att Microsoft numera äger 13 spelutvecklare, varav sju av dem har förvärvats under 2018.

Både Obsidian och inXile är mest kända som rollspelsutvecklare och har sina rötter i klassiska CRPG från 90-talet. InXile är kanske mest kända för titlar i Wasteland- och The Bard's Tale-serierna, medan Obisidian gjort sig ett namn med titlar som Star Wars Knights of the Old Republic II, Fallout: New Vegas och Pillars of Eternity II.

"Age of Empires 2 är en favorit hos mig och många andra. 18 år gammalt dock" Även märkligt att nämna när det är ett exempel på en utvecklare de köpte och sen stängde ner. "Vad är nonsens?" Sony producerar generellt mycket fler spel än vad Microsoft gör,... 12/11 Ensemble gjorde age of empires 1 & 2 innan de blev köpta av microsoft, som dessutom drog på dom halo wars då de bestämt sig att lämna pc-spel och fokusera på xbox. De stängde sedan ner studion. 12/11 Vad är nonsens? GoW, Spiderman, Last of Us, Uncharted, GT, Ff7 Remake, SotC Remake, Killzone etc etc, är inte dessa iterationer av gamla spelserier/varumärken? Säger som sagt inte att MS inte har iterationer, dom har en hel drös dom också. Men att säga... 12/11 Jag kände att det var onödigt att ge sig i i en utförligare diskussion då jag kände att du förmodligen mest trollade runt. Någon pajkastning är det inte fråga om. Men jag ska vara trevlig och ge dig ordentliga svar då, du har ju rätt i att det inte blir... 12/11 @Cenorida: Helt klart. Age of Empires 2 är en favorit hos mig och många andra. 18 år gammalt dock. 12/11 AOE får ändå ses som ett utmärkt exempel på Microsofts möjlighet att göra bra spel :) 12/11 Ber dig gå tillbaka och svara på de argument jag redan har framfört om du vill fortsätta diskutera. Den pajkastningen du sysslar med nu är ju föga produktiv. 12/11 @Sillgam: Motargumenten speglar kanske argumenten? ;) 12/11 Väldigt starka motargument. 12/11 @Sillgam: Jag försöker svara på dina inlägg som tyvärr inte verkar förmedla det du vill att de ska förmedla, tro mig jag är lika förvirrad av det som du. Microsoft har historiskt varit dåliga på att producera nya spel? Heh, ook. Defensiv? Jag försöker... 12/11
Skicka en rättelse