Rösta – Vilket är tidernas bästa Battlefield-spel?

Battlefield V har varit spelbart en dryg vecka för den som varit beredd att betala ordinarie pris, men i dag är WW2-shootern tillgänglig för alla.

Spelet har fått ett stabilt mottagande, men betygen ligger lägre än för föregångaren Battlefield 1. FZ gav en trea till BFV, vilket ligger i linje med vad många andra tycker: det snittar 75-81 (beroende på plattform) av 100 på Metacritic, och 80 av 100 på Opencritic. Bra, men lägre än BF1 som kammade hem höga 80-siffror.

Calle skrev i sin recension att Battlefield V innehåller många storslagna stunder, men att det är för få överraskningar och nyheter, och en skavande känsla av att ha spelat detta förut. Kanske blir upplevelsen mer varierad när allt extramaterial (som blir gratis), bland annat battle royale-spelformen Firestorm släpps i mars. Det känns som ett affärstaktiskt drag att sprida ut spelet över flera månader, för att få upp det på nyhetsplats fler gånger efter att det släppts. Möjligen har det bidragit till de lägre betygen.

En annan tänkbar orsak till de "låga" BFV-betygen (ja, inom citattecken – betygen är ju bara låga i förhållande till tidigare spel) är att det faktiskt släppts rätt många Battlefield-spel genom åren, vilket kan ha mättat intresset. Det har släppts elva "fullstora" titlar sedan debuten 2002, och med sidospår, småskaliga titlar och expansioner inräknade landar vi i trakterna av 45 släpp. Ungefär tre per år.

Skicka en rättelse
I min erfarenhet så har detta varit den absolut bästa launch Dice har haft sedan BF2. Har haft 1 CTD på cirka 20 timmar spelade och inte upplevt några andra buggar. Har inte heller, som andra anmärker på, upplevt att jag dör efter att ha sprungit runt... 22/11 Skippar detta BF. Tyvärr för få saker som lockar. Känslan (högst personlig åsikt) är inte där. 21/11 Kul och se de positiva kommentarerna upvotade och de supernegativa utan mycket respons. Känns som om BFV blev rätt lyckat här på FZ! :) Game on, and enjoy! 21/11 Köp buggfix DLC för $9,99. Mvh EA 21/11 @mrFluffy: Ja rush kommer aldrig bli lika bra som i BC2 igen :) För att Rush ska bli bra igen måste Dice börja göra kartor på det sättet igen, då gjorde man kartorna specifika för sina gamemodes. Gjorde man en karta för Rush så klämde man inte in conque... 21/11 BFV är riktigt kul, lirade igår igen och fick flera BF-moments. Upplever att det flyter bra på min dator (GTX 690, i7 2600k) med inställningar på low eller medium. Tips på inställningar: https://youtu.be/7oHOwKAyh0U 21/11 BF 5 klart värt det skit kul och är du osäker om du vill köpa det för fullt pris gör som jag skaffa Origin acess premium för 149kr i månaden så får du spela BF5 och en massa and spel klart värt det. Men otrligt nog BF 5 kör fan så mycket bättre än BF4... 21/11 För att folk tycker det är kul? Jag har kört nästan alla BF-spel sen starten, men det jag körde mest och har haft roligast i är BC2. Rush i BC2 var riktigt bra gjort, men bra tempo och roliga banor. 21/11 BFV är nog det sämsta jag lirat i serien, tätt följt av BF1. Katastrofalt kass gameplay, ingen immersion, massa buggar, lite content, vidrig rasism etc. Klart bäst i serien var BF4, därefter har det gått utför. Bc2 var även det riktigt bra. 21/11 Kul att BF V bundlas med de nya RTX korten nu från Nvidia, nu när det är Black Friday och allt :) 20/11