Battlefield V har varit spelbart en dryg vecka för den som varit beredd att betala ordinarie pris, men i dag är WW2-shootern tillgänglig för alla.

Spelet har fått ett stabilt mottagande, men betygen ligger lägre än för föregångaren Battlefield 1. FZ gav en trea till BFV, vilket ligger i linje med vad många andra tycker: det snittar 75-81 (beroende på plattform) av 100 på Metacritic, och 80 av 100 på Opencritic. Bra, men lägre än BF1 som kammade hem höga 80-siffror.

Calle skrev i sin recension att Battlefield V innehåller många storslagna stunder, men att det är för få överraskningar och nyheter, och en skavande känsla av att ha spelat detta förut. Kanske blir upplevelsen mer varierad när allt extramaterial (som blir gratis), bland annat battle royale-spelformen Firestorm släpps i mars. Det känns som ett affärstaktiskt drag att sprida ut spelet över flera månader, för att få upp det på nyhetsplats fler gånger efter att det släppts. Möjligen har det bidragit till de lägre betygen.

En annan tänkbar orsak till de "låga" BFV-betygen (ja, inom citattecken – betygen är ju bara låga i förhållande till tidigare spel) är att det faktiskt släppts rätt många Battlefield-spel genom åren, vilket kan ha mättat intresset. Det har släppts elva "fullstora" titlar sedan debuten 2002, och med sidospår, småskaliga titlar och expansioner inräknade landar vi i trakterna av 45 släpp. Ungefär tre per år.