Har nu lika många dagliga spelare som Fortnite.

Nyligen kom beskedet att det registrerats 200 miljoner Fortnite-konton – en imponerande siffra. Men ändå är den mobila battle royale-konkurrenten PUBG Mobile större. Utvecklaren Tencent berättar för The Verge att spelet laddats ner till mobiler 200 miljoner gånger till Android och Ios. Då räknas inte den kinesiska marknaden med. Till det kan läggas att det sålts 50 miljoner exemplar till pc, Xbox One och PS4.

PUBG Mobile och Fortnite har omkring 30 miljoner dagliga spelare vardera. En starkt bidragande orsak till spelens popularitet på mobiler hittas på den asiatiska marknaden, exempelvis Indien där många som inte har råd med eller tillgång till datorer eller konsoler använder mobiler för att spela. Där är PUBG Mobile enormt stort, uppger Gadgets 360.

Vi tar ett par jämförande siffror för att få perspektiv på hur stora PUBG Mobile och Fortnite är:

  • Wikipedia listar Tetris, Minecraft och GTA V som tidernas tre mest sålda spel. De beräknas ha sålts i 170, 154 och 100 miljoner exmeplar.

  • Steam har 47 miljoner dagliga användare

  • 18,5 miljoner har varit aktiva på Steam samtidigt (i PUBG)

  • Skyrim och Diablo 3 har sålts i ca 30 miljoner ex vardera

  • I Steams lista över flest spelare samtidigt 2018 når fem spel över 100 000

Har du testat PUBG eller Fortnite på mobilen?

Skicka en rättelse
Stabilare, bättre flyt i gameplay bla. Känns som en bättre version tekniskt. Testa själv. Ja sen är de självklart en bättre upplevelse på PC men jag snackar de tekniska 22/12 Jasså på vilket sätt är det bättre på mobilen än på pc? Ända jag kan tänka mig är på språng.. men resten är bara nackdelar 22/12 Detta säger egentligen inte så mycket. Arbetade själv med utvecklingen en app i början på förra året. Efter 10 månader hade vi nått över 200k nedladdningar, vilket var något som vi lyfte fram till investerarna. Sanningen var att inte ens 5% var aktiva... 21/12 Du kan ju kika på ex Youtube så ser du hur man styr. Det är ganska enkelt att träffa fiender i pubg på telefonen. Antagligen storhitbox och mycket auto aim. I de första matcherna vinner de flesta eftersom man då möter mycket bottar som är usla. 21/12 Helt gratis att ladda hem. Är bara kosmetiska saker som kostar så ladda hem o testa :) Fu styr med fingret. På min samsungplatta är kontrollerna väldigt lika en vanlig fast obekväm kontroller 20/12 Finns ju även massvis med pubg kopior till mobil. Undrar hut många som spelar dom. Det roliga i det hela är att jag tror tencent är ägare av många dom utvrcklarna också. Kina satsar på world domination och blir belönade för att dom "kopierar" andra. Är... 20/12 Kanske ska testa en gång bara för att. @AplAy: Stod faktiskt att de flesta bor i Indien(Asien), så du har rätt :) 20/12 Man skaffar en bluetooth handkontroller avsedd för mobilt spelande. :) Spelet i sig måste givetvis stöda handkontroller. Har dock ingen aning om Pubg på mobil gör det. 20/12 Har inte spelat det själv på mobilen så jag måste fråga. Hur siktar man på ett vettigt sätt i en mobil? 20/12 Jag tror inte att folk undrar, utan det är som med mikrotransaktioner o dyl: att folk klagar för att dom själva inte gillar det. De allra flesta vet nog att pengarna styr och är det mobilspel som drar in dolans så är det mobilspel som tillverkas. 20/12