Valves kortspel tycks behöva ett ess i rockärmen.

I december släppte Valve Artifact, deras första egna spel på fem år, och förutom ganska så bittra diskussioner kring den ekonomiska modellen verkade många överens om att det tillförde något till kortspelsgenren. Trots detta verkar spelet ha stora problem att behålla sina spelare.

I samband med släppet noterade Steamcharts en topp i antalet inloggade spelare på drygt 60 000 men det senaste dygnet har knappt 3 000 personer lirat det Dota 2-inspirerade kortspelet. Bara ett par hundra fler än åtta år gamla Portal 2 och i skrivande stund ligger det på en inte så imponerande 109:e plats i listan över inloggade spelare. Några placeringar före Counter-Strike: Source.

Vad jag har förstått så är det grundläggande spelet ganska bra. Hade Valve varit lite mindre verklighetsfrånvarande och insett att det inte är rimligt att ta betalt både för spelet, korten och rankat spel, så vore det nog en annan historia. 18/01 Självklart var det inte den jämförelsen som gjordes, det hade inte varit annat än löjligt. Vi pratar expansion för expansion och jag personligen lade många tusen på Hearthstone de första åren, så jag har en ganska tydlig uppfattning om vad det kostade... 17/01 Valve.... *host* AAA *host* https://www.youtube.com/watch?v=PLRZ0dIvwHY 17/01 3 ”expansioner” per år, tycker deras standard har sjunkit helt på expansionerna. Förr var dom kul, senaste är som stt möte en Innkeeper som byter deck 7 gånger 17/01 Funny cause it's true. 17/01 Finns såklart många aspekter. Tror nog att många ryggar att det är ett kortspel som kostar. Men som ovanstående skrev är det ju relativt, speciellt då man kan köpa kort på marknaden. Så plocka ihop en lek som som ligger i topp på meta kostar kanske 70kr... 17/01 Heh, om Valve är sig lika blir väl Half-life 3 någon form av Battle Royale, sisådär om 5-6 år när Battle Royale inte är populärt längre. 17/01 Anledningen kanske också ligger i att det finns en hel hord av "card strategy games" på marknaden att konkurera med, så är inte spelet ett av de bästa så klarar det sig inte. Och sen faktumet att Valve ofta behandlar kunder som plånböcker. Ge oss Half... 17/01 ge oss HL3 för helvete så kanske det blir lite mer folk.. 17/01 Folk kanske börjar tröttna på att överbetala allt..... O|o 17/01
Skicka en rättelse