GSC Game World vill säga oss något om Stalker 2. Frågan är bara vad.

Studion har lagt upp ett kryptiskt meddelande på Twitter, bestående av en bild med siffran "35", och informationen att det är första delen på svaret om vad som gömmer sig i nämnda siffra.

2021 är året då Stalker 2 ska släppas, enligt den senaste planen som lades fram förra året. Det är då också 35 år sedan kärnkraftsolyckan i Tjernobyl, närmare bestämt i slutet av april. Så siffran 35 kan ha med det att göra.

Stalker 2 har haft en av de svajigaste resorna mot release som spelvärlden skådat. Det tillkännagavs redan 2010, men har lagts ner och återuppstått flera gånger. I maj förra året tilkännagavs i alla fall att utvecklingen sparkat igång igen, på riktigt, men kort därpå meddelades att det inte kommit mycket längre än till planeringsstadiet.

Första spelet i serien, Stalker: Shadow of Chernobyl, såg dagens ljus redan 2007. Det hyllades, trots påtagliga mängder buggar. Det har fått två uppföljare: Clear Sky (2008) och Call of Pripyat (2009). Serien betraktas som en avlägsen släkting till högaktuella Metro, vars nya del Exodus landar den 15 februari.