Liksom alla storspel från Rockstar är det sjävklart att Red Dead Redemption 2 skulle sälja bra. Och nu har vi en antydan om hur bra det gått. 23 miljoner exemplar har skickats ut till återförsäljare. Det är inte synonymt med "sålda exemplar", men en antydan om att spelet dragit in en och annan slant till moderbolaget Take-Two.

Detta till trots hade marknaden förväntat sig mer av företaget, skriver Reuters. Inför bokslutet för helåret som tar slut 31 mars räknar man med inkomster på mellan 2,89 och 2,94 miljarder dollar (omkring 26 miljarder kronor), vilket är aningen lägre än analytikernas prognos på 2,98 miljarder.

Det förra Red Dead Redemption såldes i över 15 miljoner exemplar till PS3 och Xbox 360. Förutsättningarna var ungefär lika för det och Red Dead 2: släppt till två konsoler ganska långt in i deras generation, och båda mottagna av glödande recensioner. Ändå har tvåan sålt uppskattningsvis 50 procent bättre, vilket säger något om vilken säljkraft det bor i spelvärldens uppföljare.

Det var något mer vi skulle säga om spelet... Få se nu... Jo, en pc-version, tack.