Redan 50 procent större än förra Red Dead.

Liksom alla storspel från Rockstar är det sjävklart att Red Dead Redemption 2 skulle sälja bra. Och nu har vi en antydan om hur bra det gått. 23 miljoner exemplar har skickats ut till återförsäljare. Det är inte synonymt med "sålda exemplar", men en antydan om att spelet dragit in en och annan slant till moderbolaget Take-Two.

Detta till trots hade marknaden förväntat sig mer av företaget, skriver Reuters. Inför bokslutet för helåret som tar slut 31 mars räknar man med inkomster på mellan 2,89 och 2,94 miljarder dollar (omkring 26 miljarder kronor), vilket är aningen lägre än analytikernas prognos på 2,98 miljarder.

Det förra Red Dead Redemption såldes i över 15 miljoner exemplar till PS3 och Xbox 360. Förutsättningarna var ungefär lika för det och Red Dead 2: släppt till två konsoler ganska långt in i deras generation, och båda mottagna av glödande recensioner. Ändå har tvåan sålt uppskattningsvis 50 procent bättre, vilket säger något om vilken säljkraft det bor i spelvärldens uppföljare.

Det var något mer vi skulle säga om spelet... Få se nu... Jo, en pc-version, tack.

Inte vad jag vet. Men eftersom det var markant dyrare i nätbutikerna tror jag det har gynnat fysiska försäljningen. 08/02 Finns det någon statistik på hur mycket som sålts online? Jag tror det är mer om jag ska vara ärlig. 08/02 Körde du inte ps4 pro RDR2? :) 07/02 Alltså, ja. Jag ser oheligt mycket fram emot att sitta på en fin pc, med xbox-elite-kontroll och bara vara. Xboxen funkar jättebra, men pc:n har ju ändå en speciell plats i mitt hjärta. 07/02 Som gammal datorspelare så är det ändå betydligt trevligare känsla att spela med handkontroll överlag tycker jag. I allt utom strategispel och dylikt. 07/02 Förstår vad du menar med musknapp, och det är det som är så frustrerande att det fortfarande inte finns bättre kontroll alternativ idag för shooters. Mus & tangentbord är knappast perfekt och egentligen aldrig utvecklad för ändamålet, men ändå överlag... 07/02 Jag förstår du menar och jag håller mestadels med. Men vad gäller inlevelse så är avtryckarkänslan i triggerknappen i kontrollern svårslagen. Den känns klockren i ett Vilda västernspel där man ska dra revolvern i dueller. Den cowboy-känslan är helt enke... 07/02 https://tse1.mm.bing.net/th?id=OGC.3cfce48b3562eb801f61f850eba6e33b&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fmedia.giphy.com%2fmedia%2fY8lZ5F62WdpYs%2fgiphy.gif&ehk=8CYnOMZROs7cTccixC8MlA 07/02 Även om man väljer att köra med gamepad på och så är det förmodligen ett bättre spel endå. Själv varvade jag mellan gamepad mus och tangentbord i gtav om jag nu spelade på projektorn då kunde jag bara köra med gamepad :) 07/02 Så sant som det är sagt. Shooters ska spelas på dator, mus och tangentbord och >100fps. Att vara en gunslinger med en gamepad och autoaim/slomotion tar ju bort merparten av spänningen och inlevelsen. 07/02
Skicka en rättelse