Aktieägarna ser Fortnite-potential i Respawns gratisspel.

Efter en inte så imponerande kvartalsrapport i början av förra veckan dök värdet på Electronic Arts-aktien med hela 18 % men tack vare Apex Legends mycket framgångsrika lanseringen studsade den snabbt upp igen. Man skulle nästan kunna tro att det var ett medvetet strategiskt val.

Genom att betala några av toppnamnen inom streaming, som redan i samband med släppet satte igång att lira, lyckades Apex Legends nå tio miljoner spelare redan inom tre dygn. En vecka efter lanseringen konkurrerar det redan på allvar med Fortnite om tittarna på Twitch.

Är benägen att hålla med dig. Som sen 80talist så har man ju sett spelutvecklare med mer hjärta. 12/02 Fortnite är säkert jätteroligt men passade inte mig alls. Pubg var kul men för segt och kändes för mycket sim. Apex gillar jag starkt och är ruskigt imponerad av grafiken med tanke på den motor de använder. Gillar också att bättre inte är för stor, då... 12/02 Men nu verkar inte EA skilja sig så mycket från resten av bolagen. T.ex så har både Ubisoft & Take Two också letat sig neråt. Trenden för de flesta bolagen ser ut att vara just neråt. Att då skriva som om att EA sticker ut ur mängden (förutom denna arti... 11/02 Hoppas det tar över Fortnites plats i streamingvärlden, Apex-matcherna är i alla fall intressanta att kolla på. 11/02 Fortnight och Apex. Gäsp. Spelindustrin brukade vara roligare än så här, eller så har jag gått o blivit nostalgisk. 11/02 Kan ju också ha o göra med att EA är störst? = störst intresse 11/02 Bara spelar lite fortnite innan och det blev aldrig riktigt roligt men Apex fan vad roligt det är! Fastnade från första sekunden. 11/02 Det gör vi ju, när vi anser att det har läsarintresse. T.ex. här (/nyhet/278770-di-tencent-koper-fatshark-aktier-for-500-miljoner) och här (/nyhet/278573-activision-blizzards-aktie-har-rasat-43-pa-tva-manader). 11/02 Landa på supply ship om du tycker att det för lite action. 11/02 Hade inte jag kollat på gameplay från Apex Legends på Twitch så hade jag avfärdat det som bara ännu ett BR-spel och aldrig ens testat det. Att de streamers som jag kollade på då genuint verkade gilla spelet gjorde så att jag i alla fall gav det en chans... 11/02
Skicka en rättelse