Samt VR-titel, remaster och Switch-debut.

Fjolåret var Sniper Elite-fritt för Rebellion, och man fokuserade istället bland annat på Strange Brigade. Framöver blir det ändring på den saken då man utannonserat fyra (mer eller mindre nya) Sniper Elite-spel. Det kanske mest spännande för seriens fans är uppföljaren till Sniper Elite 4. Vi får inte ens veta namnet (Sniper Elite 5?) och titeln ska inte avtäckas förrän 2020. Nextgen?

Betydligt närmare i tiden ligger remastern av Sniper Elite V2 (trailer ovan), som är en trimmad version (4K, HDR, multiplayer för upp till 16 spelare) av spelet från 2012 till pc, Playstation 4, Xbox One och Switch som släpps i år. På tal om Switch: serien gör dubbel debut då även Sniper Elite 3 (från 2014) också kommer till konsolen med rörelsekontroller. En första trailer ser du här.

Helt nytt är däremot ett Sniper Elite till VR. Exakt vilka VR-mackapärer det gäller framgår inte, men vi ska vänta oss en första trailer av det Just Add Water-utvecklade spelet senare under 2019.

Puh. En hel del, eller hur? Rebellion-chefen Jason Kingsley ger oss mer detaljer här:

Tack till Devan för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Nice, kanske kollar in S4 då... 16/03 Jag minns inte de första två spelen (jag tror jag fick krascher i 2:an) och dem har förmodligen åldrats dåligt nu. Om du inte har stora krav så kan du prova dem, men om du tröttnar så kan du prova nästa efterträdare. Eller, för att spara lite tid så kan... 16/03 Går utmärkt att stänga av dom helt. 16/03 Den enda anledningen till att jag inte spelat dessa spel är pga dom där kamerorna, alltså, hatar att bli fast i massa killcams och sega animationer som man bara inte vill se. Det gäller allt från Heroes of Might and Magic 5 till Final Fantasy till spel... 16/03 Faktiskt aldrig spelat något av sniper spelen. Vet egentligen inte varför heller, tror de är något som skulle passa mig. Vilket spel ska man hoppa in i? Eller bara köra alla från början? 15/03 Hoppas att dom gör så att man får skjuta på annat än bara tyskar. Finska vinterkriget hade varit intressant. 15/03 Japp! Jag älskar Sniper Elite & Sniper Ghost Warrior serierna! 15/03 Mediokert är en perfekt beskrivning på serien tyvärr. Jag tycker likadant, bortsett från ettan som var helt fantastiskt kul (på sin tid), men mycket av behaget i det spelet låg nog på att det knappt fanns stealth-spel då. Annars så har serien därefter... 15/03 Sniper Elite 4 var det första spelet i serien som jag lirade och torskade dit kraftigt på de. Vilket stealth spel det var. Sådan underhållning. Mycket bra season pass dessutom. Drygt i att behöva vänta så länge på 5an. Avtäcks 2020 med släpp 2021 kanske... 15/03 Håller med, även om jag bara spelat 4:an. Hade höga förhoppningar men efter en sådär 10-12 timmar blev jag bara irriterad över att se samma x-ray-kill igen. Och AI var så jäkla dum att spelet blev inte längre utmanande. Blev oerhört samma hela tiden :( 15/03