Är det en liten darrande underläpp vi ser hos konsolskaparna?

Så länge det har funnits olika branscher har det snackats om "disruptive innovation" men på senare år har det verkligen blivit ett modeord i teknikbranschen, där lite nytänkande kan välta storbolag på veckor. Vi kan ha sett det allra första tecknet på att spelvärlden skakades i sina grundvalar igår när Google avtäckte spelstreamingtjänsten Stadia - både Sonys och Nintendos aktie föll med drygt 4 procent efter annonseringen. Båda hämtade upp sig lite grann och ligger nu på dryga 3 procents nedgång sedan igår.

Båda aktierna har haft betydligt djupare dalar det senaste året men det var väldigt tydligt att marknaden reagerade på Googles planer på att utmana konsoldrakarna. Microsofts aktie förblev dock i stort sätt oförändrad. Det riktiga elddopet blir senare i år när tjänsten lanseras och vi förmodligen vet mer om såväl nästa Playstation som Xbox.

Tack till ZeldasCastle för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
@Chomag: Lol tänkte mer på saker som att dom förstörde prenumerationssystemet (seriöst ett av dom dummaste moven ett företag gjort nånsin tills THQ N hade en 8Chan AMA) och har ett DMCA system som missbrukas brutalt. När det kommer till videor som tagit... 26/03 Ah där ser man. När jag såg den där kontrollen i marknadsföringen antog jag att det var någon tillhörande konsol. 26/03 Tror inte de kan konkurrera på allvar, blir nog en flopp 21/03 @xverminator: Fast innan Sony och MS gav sig in på konsol-marknaden hade de inte heller några större erfarenheter inom konsol/spelmarknaden, men det gick rätt lysande för dem med facit i hand ändå. Med den enorma kappsäck pengar Google har tillgodo så... 21/03 @Juel91: Japp, där är vi överens. Ogillar starkt den ny-moralistiska moralpaniken som fått fäste de senaste åren. En slags absurd moralpanik, där "oh won't somebody think of the children" nästan har blivit norm och gjort så att youtube tagit bort mängde... 21/03 Mycke märkligt med tanke på att Sony och Nintendo är etablerade inom spel och konsoler, google är det inte och dom hade inget jätte vasst att presentera, borde snarare vara google som sjönk med så blygsamt utbud och ingen vet om det ens kommer slå. Känn... 21/03 Jag vet inte varför man ska läsa nyheten. Är bara här för ps4 pro bildens skull. ;) 20/03 Nu ska vi inte vara sådana, inte lätt att hänga med allt som händer hela tiden 😎 20/03 Detta är ju ingen konsol, det är en streamingtjänst. Användarna använder den utrustning dom har hemma, chromecast, dator, mobil osv för att streama spel via denna tjänst. 20/03 det är nu man ska köpa aktier i nintendo och sony? sen ökar dom fort igen när folk ser att stadia är skräp;) 20/03