Värt att hålla ögonen på om du gillar vidöppna rollspel och inte är kräsen angående grafik.

Har du hört talas om Kenshi? Inte? Det är du nog inte ensam om, eftersom det är ett spel som i mångt och mycket flugit under radarn (möjligtvis på grund av dess enkla grafik) trots att det gjort relativt bra ifrån sig och har "Väldigt Positiva" betyg på Steam.

Snarare än att satsa på en snortajt story där man är "Den Utvalde™", valde man med Kenshi att skapa en värld där man startar som en vardaglig nolla som kan hitta på lite vad som helst, såsom att vara jordbrukare, tjuv, slav eller krigsherre. Och detta i en öppen spelvärld som är 870 kvadratkilometer stor. Den som är sugen på att se vad det handlar om kan ladda ned ett demo här.

Men nu är alltså en uppföljare på G, och detta är vad man har att säga:

Vår inledande plan var att hålla tyst om det nya projektet så att vi kunde jobba på det utan press utifrån, och sedan släppa ett stort pressmeddelande när vi hade något att visa. Men det verkar som att många personer blivit förvirrade eller arga över att vi inte pillar med Kenshi fortfarande eller att vi lämnat Kenshis värld bakom oss, så jag tänker tidigt utannonsera vad vi jobbar på nu, eftersom jag tror att det kommer lugna de flesta. Vi påbörjar nu arbetet med Kenshi 2!

Man säger även att man kommer använda sig av samma spelmotor, men med uppdateringar som avsevärt förbättrar prestandan. Uppgraderingarna man gör kan även komma att släppas till det första spelet. Mer än så har man inte att dela med sig av, men vi lär få höra mer i takt med att utvecklingen kommer igång på allvar.

Skicka en rättelse