Bevare oss för fransosernas... öh, nordmännens raseri!

Trots att nästa Assassin's Creed-spel släpps tidigast 2020 ryktas det redan om att det utspelas i Rom på 100-talet efter Kristus. Eller..?! Ett påskägg i The Division 2 har tolkats något helt annat – vikingar och nordisk mytologi.

Det rör sig om en affisch där vad som förefaller vara en viking figurerar med Edens äpple; ett återkommande föremål i serien. Återkommande är också påskägg, menar youtubern JorRaptor i videon nedan där han snackar om varför det lutar åt gamla Norden snarare än Rom.

Vikingar eller romare är alltså de tydligaste buden så här långt för nästa Assassin's Creed. Detta vid sidan av det stående fan-önskemålet: feodala Japan. Fast det har vi inte sett några konkreta rykten (också ett uttryck...) om än.

Var vill du att nästa spel utspelar sig?

Jag har efterlyst ett spel om vikingar i AC i många år. Personligen tycker jag det känns mer spännande än samurajer eller dylikt. 07/04 God of War gjorde säkert sitt för att Skandinavien och vikingar skulle bli "modernt" igen. 07/04 Har pratat med mycket en kollega om just detta. Har varit inställd på att Japan är de bästa alternativet i många år, men nu har det svängt över mer till vikingatiden. 06/04 Jo var väl exakt det vikingar gjorde med, erövrade med båt. :) 06/04 AC 3 har jag spelat, och även om mycket av spelet var ute i vildmarken så fanns det också städer som Boston och New York. Även nyare spel som Origins och Odyssey har mycket vildmark, men storstäderna finns där och utgör viktiga delar av spelen, och städ... 06/04 Det blir rimligtvis Vikingarnas invasion av England(Kanske Normandie). Då finns det möjlighet att ta vara på spelets lore med tempelriddare och deras roll, sjöslag, lönnmördande i fästningar etc. Att skutta omkring i de skandinaviska skogarna känns täml... 06/04 Det finns tydligen Assassins i Japan redan men inget spel om det. Men i själva loren finns det. https://assassinscreed.fandom.com/wiki/Japanese_Brotherhood_of_Assassins 06/04 Då har du inte spelat AC 3 och AC Rogue va? Där hoppar man mestadels mellan träd. :) 06/04 Jason Schreier på Kotaku säger att de fått samma info om Vikinga-setting från flera olika källor tidigare: "A few months before this teaser emerged, Kotaku learned from two independent sources familiar with the game that 2020's Assassin’s Creed, code-na... 06/04 obligatoriskt: https://www.youtube.com/watch?v=9l5N1XTTEps 05/04
Skicka en rättelse