Du lär inte bygga klart det på en dag.

Paradox har gett härförare Johan Andersson och hans team i uppdrag att dra upp nya planer för att erövra grand strategy-spelarna. Igen. Och nu levererar han resultatet – Imperator: Rome.

Det är klassisk Paradoxstrategi som tar sin början ungefär när Romarriket föddes, och världen sträcker sig ända bort till nutida Indien. Handel, karaktärsutveckling, erövrande och annat står på menyn, som serveras med mjukvarunyheten Jomini som ska göra det lättare att modda spelet.

Vår recensent sitter och gräver ner sig i Imperator: Rome i detta nu. Vi räknar med att ha en fullmatad recension redo i mitten av nästa vecka. Om du inte kan hålla dig säljs spelet från ungefär 399 kronor på Steam och Gog.

Skicka en rättelse
Det ÄR inte ett spel i EU-franchise, eller CK, eller Stellaris. Det är en egen franchise och serie. Om något är det en uppföljare på EU: Rome när det begav sig. Därför blir det skevt när man jämför. Finns många som gnäller på att det inte är det karaktä... 27/04 Nej, men man kan se tillbaka på hur EU4 var när det släpptes och jämföra med det. EU4 vid release det kändes fräsht, spännande och det fanns mycket att upptäcka och göra! Det var en fantastisk uppgradering från EU3! Samma med stellaris, hoi4 och ck2.... 27/04 Vänta lite, du kan ju inte jämföra ett spel som kom typ igår med spel som eu 4 som har funnits i över 5 år och typ genererat 10 större dlc. Ja paradox släpper mycket DLC men vi kanske inte ska förvänta oss att nytt spel ska innehålla alla precis funktio... 26/04 När man lagt till kommande DLC för 1000 kr så är det säkert ett ok spel. :) 26/04 Mja, njä, det finns en hel del potential i spelet men den kommer inte infrias förrän efter X antal stora uppdateringar, DLC:s etc. Lite för barebones i dagsläget med diverse skavanker, och gränssnittet är hopplöst uselt. 26/04 Oj, om det är mer avskalat än Stellaris så blir det nog en refund på detta. 26/04 Bah! Då kör jag "byggdes inte på en dag"-spåret istället då, även om det kan feltolkas. 26/04 Speedruns kommer att ske. Exempel från Europa Universalis 4: https://www.youtube.com/watch?v=cUYjJ1SE0_w Speedruns är inget för mig men ville bara peta på felet. 26/04 So far so good i min mening, men kan instämma att det kändes lite avskalat. 26/04 Jag älskar såna här spel egentligen men har så svårt för att komma in i dom och lära mig allt nu för tiden :( 26/04