Detta enligt amerikanskt rykte.

Kritiken mot felande Joy-Cons till Switch har vuxit, med rättsliga åtgärder och Reddit-protester. Nintendo höll tyst – tills igår då man svarade att missnöjda kunder borde kontakta supporten. Nu kommer (möjligen) ännu en vändning från Vice som påstår att Nintendo reparerar gratis. Punkt.

Innan vi går vidare ska vi ha i åtanke att detta är ett obekräftat rykte, som dessutom handlar om den amerikanska marknaden. Att ha de skeptiska glasögonen på är med andra ord en god idé.

Med detta sagt: Vice säger sig ha kommit över ett internt dokument (från en "insatt källa") där det framgår att man ska laga Joy-Cons gratis, och dessutom ersätta kostnader för tidigare reparationer. Dokumentet ska ha kompletterats med följande, som är svårt att missförstå:

Customers will no longer be requested to provide proof of purchase for Joy-Con repairs. Additionally it is not necessary to confirm warranty status. If a customer requests a refund for a previously paid Joy-Con repair [...] confirm the prior repair and then issue a refund.

När Vice kontaktade Nintendo om de nya uppgifterna gav de först inget svar, men senare kom repliken i form av densamma som skickades ut i dagarna. Fortsättning lär förmodligen följa.

Då kan dom passa på att sälja n64-spakar som inte kostar en miljard också. 24/07 Jag hoppas att Nintendo gör nya typer av spakar som de kan sätta in i trasiga Joy-Con handkontroller och som blir standard i framtida Switch konsoler. 24/07 Det kan vara så enkelt, tänk på att jag sade "kan". Det behöver inte vara det. Jag fixade det till en början genom att göra så, men till slut så hjälpte inte ens det längre. Så jag var tvungen att skruva upp mina Joy-Con handkontroller och putsa några... 24/07 Är det inte så att man relativt enkelt kan fixa problemet själv genom att blåsa lite tryckluft under styrspakarna? Pro-kontrollen är ju inte helt felfri den heller. Bl.a. tycker jag D-pad'en är helt bedrövlig. Är ju nästan så den registrerar höger när... 24/07 Mina fungerar än så länge, har inte Pro-kontrollen ännu (ligger på inköpslistan men oh boy vad den kostar..). Men jag skulle aldrig köpa Joy-cons för att kunna spela flera, eftersom just kvalitétskänslan är usel och priset på tok för högt. Vilket är ext... 24/07 Jag skulle inte bli förvånad om jag också haft problemet, men kör nästan uteslutande i dockat läge med pro-kontrollen. Den är nog ett bättre köp än vad jag ens kunde ha anat. 24/07 * Så länge man lovar att dra tillbaka stämning. Nintendo har insett att det till och med är bättre att retroaktivt fixa alla joycons än att erkänna att joycons sålts trasiga från början, de vill inte ha en fullständig recall. 24/07
Skicka en rättelse