Men Piranha Games utesluter inte att det kan läggas till i framtiden.

Mechwarrior 5: Mercenaries ter sig som klippt och skuret för VR, liksom de flesta andra cockpit-baserade spel. Men trots det verkar utvecklaren Piranha Games vara lite avvaktande, även om man tidigare uppgett att spelet är designat för att stödja VR och att det var en av anledningarna till att man valde Unreal Engine som spelmotor. I ett uttalande till Venturebeat säger de nu att man officiellt är intresserade av VR som plattform, men att det kommer dröja till nästa år innan man ens överväger att implementera det.

Trista nyheter för skaran med VR-headsets med andra ord, men det är åtminstone inte helt uteslutet. Flertalet andra spel har dessutom ändrat uppfattning om implementering av VR-stöd, inklusive Microsoft Flight Simulator och Dirt Rally 2.0.

Skicka en rättelse
Synd... Den här typen av spel är som sagt perfekta för VR. Nu verkar spelet vara en j-a röra ändå, och som epic store exclusive hade det ändå inte haft stöd för Valve Index. Men jag ser fram emot Flight Simulator. Ni som har MW, stödjer det åtminstone... 30/12 Så kan det iofs vara. 30/12 Jag är rätt säker på att Epic har betalat PGI en enorm summa pengar for att täcka de förluster en så stor begränsning av marknaden innebär och har ett intresse av att få en viss vinst av detta i antingen marknadsandelar eller pengar, då är det en föruts... 29/12 Jag är rätt säker på att den enda skyldigheten de har är att inte släppa spelet till andra klienter under ett år. 29/12 Varken du eller jag vet vilka skyldigheter samt rättigheter som finns i kontraktet mellan utgivaren, Piranha Games, och Epic. Jag påpekade bara att du yrar när du felaktig påstår vem som är utgivare till spelet. 29/12 Spelet är Epic-exklusivt i ett år, du förstår väl att det innebär skyldigheter gentemot dem? Jag citerar från din wiki: "On July 25, 2019, it was announced that MechWarrior 5: Mercenaries would be delayed again with a launch date of December 10, 2019.... 29/12 Och därmed blev detta spel helt ointressant. 29/12 Bra, de kanske skall koncentrera sig på att fixa det spel de har först. Laddnings tiderna är otroligt sega och texture pop-ins händer hela tiden. Singel player campanigen går ju inte att rädda men det kanske går att optimera det de har. 29/12 Då kan dom behålla skiten. 29/12 Vad yrar du om? Piranha Games har valt att ge ut spelet helt själva. De är alltså sin egna utgivare. Finnas att läsa både på wikipedia och på deras säljsida. I detta fallet är Epic inte mer än en återförsäljare... 29/12