Speedrunning och välgörenhet i en härlig kombination.

Nu är det återigen dags för Awesome Games Done Quick – tillställningen där man varje år tjurrusar genom spel för att dra in pengar till välgörande ändamål. Precis som FZ har man valt att pengarna ska gå till att bekämpa cancer, i vårt fall genom Barncancerfonden och i deras fall genom Prevent Cancer Foundation. Evenemanget går av stapeln imorgon klockan 17:30 med en förshow, varpå den första speedrun-vändan drar igång klockan 18:00. Du hittar det kompletta schemat här.

En rad spännande spel ska sedan betas av under veckan, inklusive Mega Man 7, Dino Crisis 2, Donkey Kong Country 3, Metal Gear Solid 3: Snake Eater, GTA: San Andreas och många andra. Vi kommer även få se många olika typer av speedruns, inklusive any% och en rad spelspecifika varianter.

Du kan följa evenemanget på Twitch.

Skicka en rättelse
Vad är för det spel som liras den här säsongen? Jag har inte tittat på själva streamen hittills, men när jag kikat vad som spelas har det bara varit obskyra titlar förutom GTA: SA vid ett tillfälle. 09/01 Jag försökte ändå skriva så att det ska vara underförstått att det är kommentarer/åsikter jag läst på nätet och inte något jag själv står för men ser att du inte snappade upp det. Så för att vara helt tydlig - jag bryr mig inte det minsta om vem som spe... 08/01 Om det nu är så ovanligt så är det väl på tiden att du provar hur det är att låta den personen som önskar ha det så få ha det så utan att du ska lägga dig i och tycka att fokus riktas bort från spelen på grund av det. Det var det dummaste jag hört, har... 08/01 Möjligtvis är problemet att det läggs fokus på sådana saker istället för vad AGDQ egentligen handlar om vilket är att samla in pengar till bekämpning av cancer? Sen tror jag att många reagerar på detta då det faktiskt är väldigt ovanligt att se något... 07/01 Skulle tro att de inte lägger in det för alla spelare, inte säkert att man vill att det ska stå nåt, och då är det väl ens eget val. Inte mer med det 😊 06/01 Jovars borde de ha planerat det bättre för det internationella planet. Tyvärr kommer alltid halva sidan av jordklotet få lida vid "internationella" evenemang. Vissa kliver då upp tidigare på mornarna för vissa spel de verkligen vill se, medan andra stru... 06/01 Jaha, och vad är problemet? Dissar man gdq för att det står vilket kön personen identifierar sig med, ja då är man nog universums största tönt. 06/01 Gissar att han menar att om en person lirar som identifierar sig som en kille så står det "He/Him" bredvid hans namn så det inte råder några tvivel om saken. Skulle någon identifiera sig som något annat (tex en attackhelikopter) så skulle det stå så ock... 06/01 På AGDQ är det ju alltid helt jäkla tomt i publiken förutom på amerikansk kvällstid. Supertrist. De lägger också alltid de bästa spelen på amerikansk primetime, vi andra får kolla på skruttet som blir över. Jag tycker de borde behandla det som det inter... 06/01 Utmaningen är att ett event känns mer "dött" om det inte finns en fysisk publik som kollar samtidigt som nättittare, oavsett vilket event det än är. Tänk Barcelona FC vs Real Madrid med tomma läktare. Skulle kännas som om man kom till en träningsmatch.... 05/01