Monster Hunter: World-expansionen Iceborne har mottagits varmt av både spelare och kritiker sedan den släpptes till pc Steam förra veckan. Men felfritt är det inte: i helgen rapporterade vi om försvunna sparfiler, och till det ska läggas att spelet visat sig vara rejält tungdrivet för vissa.

Det rapporteras om prestandaproblem både i FZ-forumet och på Steam, och Capcom skriver att man är medvetna om bekymret och jobbar på att hitta en lösning.

Om du har svårt att hålla dig tills Capcom släpper en patch kan du testa detta tips från FZ-användaren @Tenerezza. Används förstås på egen risk.

För er som har prestandaproblem stäng av eran AV eller lägg till MHW i eran exception list, det är orsaken till nästan all framedrop folk har då alla AV mer eller mindre käkar en kärna eller mer och scannar om spelet nonstop.

På grund av att spelets nya Anticheat konstant scannar sig själv så triggar AV's att scanna om filen hela tiden, och det hjälper inte att filen är på 500MB på grund av Denuvo som gör det extra slött.