Kan ge företagets Dune-projekt större muskler.

Den kinesiska underhållningsgiganten Tencent är sugen att köpa hela den norska utvecklaren Funcom. Man är beredd att betala 148 miljoner dollar, cirka 1,4 miljarder kronor, för 100 procent av företagets aktier, uppger norrmännen.

Tencent är redan största ägare i Funcom, efter att i september 2019 köpt 29 procent av aktierna.

Funcoms ledning ställer sig positiva till affären. Man säger att om affären blir av får man större finansiella muskler inför det Dune-projekt man håller på med, ett open world-spel med survival-inslag.

Management intends to increase the ambition level of the upcoming Dune game pending board approval, with resources being allocated from other initiatives and possible additional financing.

Vidare säger Funcom att affären inte kommer innebära några förändringar för företagets ledning, personal eller struktur, och att man kommer fortsätta arbeta oberoende med sina redan släppta spel.

Nuvarande aktieägare väntas få säga ja eller nej till budet i början av februari.

Funcom bildades redan 1993, och har genom åren upplevt både toppar och dalar. Till deras mer kända spel här Anarchy Online, The Longest Journey, Age of Conan och Conan Exiles.

Skicka en rättelse
Jag har inga problem med din tes i sig, kan mycket väl vara rätt, problemet var attityden, men nu har du ju länkat källor, så där var mitt problem med det löst. Tänk, hela denna diskussion hade kunnat undvikas om du helt enkelt bara länkade de artiklarn... 23/01 Läs ovan inlägg. Hänvisar till flera tidningar samt Europakommissionen. Medan de inte finns en enda källa som hänvisar till "Tencent och kinesiska blodspengar". Dock verkar flertal gilla och köpa det... Men har ni https://ec.europa.eu/commission/pressco... 23/01 Nu är det så här att det är ingen annans ansvar att bevisa din egen poäng åt dig, om du inte kan visa respekten och ta tid att länka källor eller dylikt, varför ska någon ta dig på allvar? Att be någon annan att "googla" är höjden av lathet och sedan... 23/01 Fast det är ju skillnad på att skriva googla vad Polen håller på med och Polen + HBTQ etc, redan där har du ju smalnat ner sökningen något enormt. Hur ska en veta att det just är politik du vill man ska googla på? Förövrigt så håller jag med om att det... 23/01 Största problemet jag ser är att ofta när man ber folk att faktiskt ta reda på lite info själv så använder de detta som ett argument emot det man vill framföra. Om man är intresserad så är det faktiskt bara söka på Polen + HBTQ, Polen Mänskliga rättighe... 23/01 @Rydell1986: Faktaresistent är kanske fel ord, du har ju bara skrivit tre inlägg om hur det "inte är så svårt att googla", för att sedan hänvisa till namn på diverse nyhetsmedier. Det som efterfrågas är kanske direkta länkar till artiklar eller dylikt... 23/01 Europakommissionens hemsida, Svenska Dagbladet, DN bla, Räcker de källorna för dig eller EU kommissionens egna pressreleaser kanske också är fejkade? Lite roligt att folk i detta forum är faktaresistenta och deras största källa till allt hat mot tencent... 23/01 Amen snälla nån, tror du på vad du själv skriver? Läst detta på aftonblaskan? 23/01 Så svårt kan de inte vara att söka lite, Hur de flera år i rad får kritik från Europakommissionen angående deras politiska beslut som strider mot mänskliga rättigheter, Hur de mer och mer inskränker kvinnors rättigheter. Hur landet ser HBQT-personer som... 23/01 Gillade Age of Conan och The secret world. Trist att det inte gått bättre för dom. Tencent... 22/01