Men inga nyheter om gratis-Stadia, 4K och andra löften.

Om du köpt Google Stadia fick du med tre månaders Pro-abonnemang, vilket ger dig tillgång till en handfull spel utan kostnad. I februari får du två spel till, varav åtminstone det ena lär ge valuta för inköpspriset – Metro Exodus och Gylt.

För att få tillgång till spelen måste du vara Pro-prenumerant, sedan gå in i Stadia-appen och claima spelen. Sen är de fritt tillgängliga så länge du har Pro-abonnemang (kostar cirka 100 kronor i månaden). Om du avslutar Pro-prenumerationen kan du inte längre spela dem, men de blir tillgängliga igen om du sedan blir Pro-prenumerant igen. Du kan inte heller claima spel som tidigare ingått i Pro.

Apropå det: fram till 31 januari kan du claima Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration och Samurai Shodown. Metro Exodus och Gylt blir sen tillgängliga att paxa under februari månad.

Nyheten om februarispelen kom samma dag som Stadia fick saftig kritik på Reddit för bristen på nyheter och uppdateringar. Författaren menade att det gått 40 dagar utan några konkreta nyheter av betydelse, och att det börjar kännas omotiverat att fortsätta med Pro-prenumeration utan mer än ett par stycken framtida spel tillkännagivna.

Skicka en rättelse
Ska bli intressant att se hur folk känner sen när gratis-tjänsten kommer ut. 1080p och 60FPS är inget att fnysa åt, även om man måste köpa sina spel igen(om man redan har dom dvs.) För egen del funkar det bra, hade önskat att dom uppdaterat sin blogg... 30/01 Jag hoppas Stadia rycker upp sig för det fungerar klockrent för mig. Ser det som ett bra komplement till min xbox. Går så snabbt och smidigt att komma in i spelet från det man startar Stadia 29/01 Stadia kom och gick. 29/01 Tror det blir fail på det här. En sån här plattform kan fungera visst för casual eller den icket kräsne men tror inte det blir Google stadia. 29/01 Man får känslan att de inte ens hade planer för en vecka till efter lanseringen. När det någon vecka efter lansering dyker upp spel som man kunnat köpa och betala för som "gratisspel" i abonnemanget undrar man hur de tänkte? De borde ju kunnat planera... 29/01 Tror fortfarande att Stadia är rätt kört när xCloud lanseras på bred front. De kanske kommer finnas en nisch för "premium streaming" med 4K osv. där Stadia kan ha viss plats, men om de inte får ut mängder med content och förenklar sin kostnadsmodell så... 29/01 Google what now? Känns glömt på något sätt... 29/01 Man undrar ju vad deras plan är. Känns lite som det går på reservkraft just nu. Är visserligen rätt så nöjd ändå för jag spelar inte så ofta och har inte spelat något av spelen som ingår i pro sedan tidigare. Men man fattar ju att folk tröttnar och med... 29/01