Ja, det där actionspelet Blizzard skrotade för ett decennium sedan.

Starcraft: Ghost skulle låta oss utforska det redan då välkända universumet från ett tredjepersonspersspektiv men som de flesta vet skrotades det efter en omständlig utveckling. Mer än ett decennium har gått sedan dess men i helgen dök ny gameplay upp på nätet.

Enligt uppgifter ska detta vara fångat på Xbox-versionen (det ska skulle även släppas på Playstation 2 och Gamecube) och det verkar som om någon kommit över ett devkit med tidig kod från spelet. Först släpptes några screenshots men senare även video som dock Blizzard verkar göra sitt bästa för att fimpa. Vi ser Nova utforska ett saboterat raffinaderi och fyllt av zergs och hon tillbringar mycket tid med att loota döda terrans. Förutom zerglings möter hon också infekterade fabriksarbetare.

I en annan (nu borttagen) video ser vi bland annat Nova kalla in orbital strikes på en overlord och bemanna ett kulsprutetorn för att försvara sig mot horder av zergs.

Skicka en rättelse
Fast ska vi vara ärliga så var Ghost en bra bit ifrån originalspelen, de hade en idé som de inte kände de kunde sjösätta. Då är det väl bättre att lägga ned istället för att släppa en halvdan till dålig produkt? Och ser man på utvecklingen i spelserier... 19/02 Förstår att man lägger ner ett spel när man inte ens kan sätta gunplay eller huvudkaraktärens animationer utan att det spelar som en påse hundskit. Blizzard borde om något anamma sin forna kvalitetskontroll. Även fast tanken var kool så var det ett bra... 18/02 Ja, Overwatch var ju en ganska bra idé. Det är inte den typen av spel jag spelar dock. Sen så kändes väl Overwatch, Heartstone och Heroes of the storm som reaktioner på speltyper som redan var populära just då, så jag vet inte om jag skulle kalla dom... 18/02 Det var väl massa problem också med utvecklarna. Spelet gjordes inte inhouse och sen tyckte inte Blizzard det höll måttet, lämnade spelet till en annan utvecklare och fick inte heller det resultat de ville. Så tanken var väl att utveckla det själv, men... 17/02 Du har nog inte fel. En kan ju bara spekulera hur många stånd Tracer framkallat hos pojkar 12-17 år. 17/02 Blizzard känner sin målgrupp. ¯\_(ツ)_/¯ 17/02 Men då antar jag att ni älskar Overwatch iallafall? Det måste ju inte vara så att de "fegade ur", det kan ju helt enkelt vara så att de inte kände att spelet kunde leva upp till den standarden de en gång hade. 17/02 idag inget speciellt men då? fan va taggad man var då.. fegisar som sagt som inte vågade satsa vidare i ett annat typ av spel.. 17/02 Synd att Blizzard fega ur och låser sig fast vid säkra projekt. Jag hade gärna sett att dom breda deras varumärken med andra spelgenrer. Nu så har jag nog tröttnat på Blizzard, jag tyckte att Starcraft 2 och Diablo 3s handling var riktigt tråkig, så jag... 17/02 Då detta spel var under utveckling så var Starcraft så stort det bara kunde bli och tanken på att köra som en Ghost i denna värld var då (och fortfarande är för många) en dröm som höll på att bli verklighet. 17/02