The Last Campfire bjuder på mysmyspusslande med ett lager av mörker.

Vi har redan konstaterat att Hello Games nästa spel nästan är så långt från No Man's Sky man kan komma. The Last Campfire är istället för galaxutforskande ett stillsamt pusselspel som blandar mysiga miljöer med ett lager av mörker.

Under de första gameplay-sekvenserna vi får se från spelet förklarar en av utvecklarna att man inspirerats av filmer såsom The Dark Crystal och Labyrinth under skapandet. Huvudkaraktären Ember verkar inte säga många ord men likt Bastion har spelet en berättarröst som för storyn framåt.

Spelet släpps i sommar till PS4, Xbox One, Switch och PC.

Skicka en rättelse
Om detta är ens 10% av spelet säger jag redan nu att det är skit. Mark me words. Edit: efter noggrann stund i eftertänksamhet ångrar jag mitt tidigare svar. Officiellt är mitt svar nu att jag tror spelet blir en succeé! 10/04 Vid release, 30% färdigt. Ser inte alls ut som trailers.. 09/04 Såg tyvärr rätt trist och oengagerat ut men det har nog sin publik som kommer avnjuta detta för vad det är. Gissar på att betyg kommer landa runt 3/5 vilket inte är dåligt men det sticker inte ut ur bruset av spelsläpp 09/04 ...eller "Klartext" på P4 09/04 Nästan som syntolkat på SVT. X) 09/04 Det är ett väldigt litet team som jobbar med detta spelet, det där "större" spelet som det har talats om är förmodligen något som huvudteamet gör när de börjar känna sig "klara" med NMS. 09/04 Jag vet inte om gillar spel där allt ska förklaras hela tiden. Samma sak med Biomutant där det är en berättarröst som gör detta. "Han gick fram till dörren. Dörren var låst. Det kanske finns en nyckel tänkte han." Det känns lite som en fortsättning på... 09/04 De sa att de skulle göra ett nytt spel, större och mer ambitiöst än något annat de någonsin gjort förut, så blev jag jäkla taggad! Sen visar de upp detta... En puttenuttig plattformare.. Fan besvikelsen som infann sig var stor.. 09/04 Gillar verkligen rösten på berättaren och spelet ser mysigt ut! :) 09/04 Har så fruktansvärt svårt för såna här pretentiösa spel. Ori and The Blind Forest likaså 09/04