Trots löften om "månatliga ögonblick" från Xbox under 2020 har juni kommit och (strax) gått utan några Series X-nyheter. Xbox-gänget har ägnat mestadels av tiden åt att påminna oss om saker vi vet, och tredjepartseventet i maj är alltså senaste Xbox-eventet. I juli blir det ändring på saken.

Det visste vi förstås redan, då ett spelfokuserat event med Halo Infinite som fokustitel redan bekräftats. Enligt Windows Central ska vi vänta oss föreställningen under veckan som börjar med 20 juli. Förutom Halo då? Tja, Windows Centrals Jez Corden hävdar att till sist får se första glimten av nästa Fable (som det ryktats friskt om), och även The Initiative-studions debutspel.

Det sägs att vi återigen får se en del tredjepartsspel då kritiska röster höjdes mot avsaknaden av faktisk gameplay under majshowen. Det vore säkerligen välkommet hos många nyfikna gamers.

Eurogamer påstår å sin sida att det i augusti väntar Xbox Lockhart/Series S-show. Man hade faktiskt tänkt visa konsolen i juni (vilket kan förklara avsaknaden av Xbox-event den här månaden), men istället ska det alltså vara augusti som gäller för den billigare krysslådan.

Men kom ihåg: detta är enbart rykten, så ta de som alltid med en nypa salt (eller två).