Overwatch 2 var inte direkt i rampljuset under Blizzcon, utan fick nöja sig med att stå i skuggan av alla Diablo-relaterade nyheter. Men det närvarade i allra högsta grad, och Jeff Kaplan & Co gav oss en ordentlig genomgång av vad vi kan vänta oss, komplett med en hel del gameplay.

I videon får vi bland annat se de utseendemässiga förändringar som karaktärerna genomgått inför uppföljaren, inklusive längre skägg för McCree och ett genomskinligt visir för Pharah. De passade även på att visa upp de två nya banorna Rom och New York, och de verkade framförallt stolta över Rom, där mycket fokus lagts på att skapa en miljö som präglas av den antika arkitekturen. Vidare fick vi ett kortare smakprov på Indien-banan.

Även den nya karaktären Sojourn och hennes railgun fick visa upp sig, och det ska vara en karaktär som verkligen kan tömma motståndarnas hälsa om man är tillräckligt pricksäker. De sade även att tank-karaktärer kommer att stöpas om ganska rejält, bland annat för att göra dem bättre på närstrid så att deras enda behållning inte är förmågan att ta emot en massa stryk. Även ljudet ska bli bättre i uppföljaren, och de har jobbat mycket på att göra vapenljuden mer inlevelsefulla, bland annat genom att låta omgivningen påverka dem.

Vidare hade Kaplan något att säga till de som tycker att det hela bara känns som en expansion av det första spelet: "Vi vill verkligen att Overwatch 2 ska kännas som nästa evolution, en sann uppföljare till det första spelet, inte ett tillägg. Det är inte en liten del, det är inte en förlängning av originalspelet. Det är en evolution av och ersättare till originalspelet".

Vi fick inget släppdatum den här gången heller, men vi vet sedan tidigare att det inte kommer komma i år.