I en Businessweek-artikel förklaras tankegångarna bakom #Electronic Arts nya "10-dollars-strategi". Poängen är att utgivaren - genom att fylla spel som #Mass Effect 2 och #Dragon Age: Origins med inlösningsbara koder - ska stävja begagnathandeln som de inte tjänar några pengar på.

Genom att slänga med en upplåsbar kod med tilläggsgrejer av ett värde omrking 10 amerikanska dollar hoppas utgivaren på att alltfler ska välja att köpa nya exemplar istället för begagnade. Detta eftersom nyss nämnda koder endast är giltiga en gång, och en begagnat-kund skulle således få punga ut 10 dollar extra via spelets onlinetjänst för att få tillgång till materialet. Systemet har hittills använts i spel som Mass Effect 2 och Dragon Age: Origins, och bland annat kommande #Battlefield: Bad Company 2 kommer också köra på 10-dollars-strategin.

Ytterligare ett sätt för EA att minska begagnathandeln är att satsa än mer på multiplayer och diverse online-funktioner - mer om detta berättade vi i förrgår. Den senare strategin är också något som utgivaren #Ubisoft också bestämt sig för att testa.

Vad tycker du om utgivarnas nya metoder för att skjuta begagnatmarknaden i sank - yay or nay?

Vettigare sätt att 'stävja' pirater än något annat imo. 03/03 Tycker det funkar bra faktiskt. Ingen förlorar på det... absolut ingen. Jag som spelare köper nästan alltid spelen jag vill ha på release dagen, jag förbokar ofta också. Men om jag väljer att köpa ett spel senare, på begagnat sektion så är det inte på... 03/03 Jag tror att en bra lösning för speltillverkarna är att tillverka spel som folk faktiskt vill behålla och spela. Det blir tämligen svårt att sälja ett spel och samtidigt spela det. Att folk säljer sina spel är ett tecken på att spelet inte är värt att... 02/03 10 dollar är för lite, bättre att öka på något säg 30-40, cirkus lika mkt som ett spel kostar, slutsatsen blir att dem som gillar EA kommer att köpa deras produkter, och dem som inte gör det kommer att välja något annat. Kanske indiebolag, där man är... 02/03 Men guuuud vad girigt att försöka tracka ner begagnat marknaden -_- 14/02 Lite synd är det väl om de konsumenter som inte är miljonärer som mig själv och måste köpa spelen 2nd hand för att de inte har råd me 600 pix. Får de ytterligare en känga i ansiktet. För mig som e miljonär så lär knappast begagnatpriset påverkas så mkt.... 13/02 Om jag köper en film, en billig digitalkamera, eller något annat som man kanske inte vill ha kvar efter en liten stund, så ska jag väl knappast vara skyldig att betala något till tillverkaren när jag säljer föremålet vidare? De har som sagt fått betalt... 13/02 helt sjukt. dumma i huvet x2. 13/02 Bra att folk läser tidigare inlägg innan dom postar.... UBIsoft har t.ex redan tagit bort CHAPTERs i ASSASSINs creed 2 för att ge ut som DLC och BF2BC2s LE version(Vadå LE btw?) innehåller fördelar som extra tank armor för dom som betalar extra... Jag... 13/02 Hur fanken skulle du sälja en begagnad nedladning av ett spel? ;) 12/02
Skicka en rättelse