Vi vet sedan tidigare att problemtyngda CD Projekt Red framöver vill jobba med två stora projekt parallellt, antagligen för att komma ifrån risken det innebär att bara ha ett rejält järn i elden samtidigt, och det under väldigt lång tid.

”Två separata, stora franchiser (The Witcher/Cyberpunk), gör tillsammans med ett flertal självständiga utvecklingsteam att företaget kan jobba parallellt med flera projekt och jämna ut det långsiktiga releaseschemat.”

Exakt vilka spel eller serier det handlar om är i dagsläget såklart osäkert – att man bränt sig rejält i och med Cyberpunk är givet. Men nu vet vi att 2022 är året man siktar på att dra igång den nya organisationen på allvar. Detta efter att företaget släppt sin första kvartalsrapport för året. Utöver det berättar man att man inte utesluter att göra sammanslagningar eller köpa upp företag.

Rapporten (via Reuters) berättar även att intäkterna för januari-mars inte på långa vägar nådde upp till förväntningarna. Nettovinst sjönk med hela 64,7% jämfört med motsvarande period förra året. Detta så klart på grund av Cyberpunk, och det faktum att spelet fortfarande är portat från Playstation store.

"The general situation as long as we are not back on the Sony store has not changed. One of the leading marketplaces for us is not available and we generate most of the sales on the PC/digital channels."

Värdet på företaget har också sjunkit rejält jämfört med strax innan Cyberpunks release.