Efter löjligt många år började äntligen Yakuza-spelen släppas på pc, och i dagsläget finns snudd på alla delar på en dator nära dig. Spinoff-spelet Judgment släpptes 2018 till PS4, och fick nyligen en re-release till PS5, Xbox Series och Stadia – men inte till pc. Skälet kan, enligt rykte, vara oväntat.

Takuya Kimura är onekligen "big in Japan", kanske rentav allra "biggest"? Han gör huvudrollen i Judgment och repriserar rollen i Lost Judgment som släpps 24 september. Enligt japanska Nikkan Taishu (tack, Kotaku) kommer höstens spel vara det sista i serien. Skälet ska vara en konflikt mellan utvecklarsidan och Kimuras agentur, som inte kan enas om plattformar för spelet.

Knäckplattformen i fråga är, som du nog redan listat ut, pc. Varför agenturen vägrar pc-släpp kan tyckas märkligt. Blev någon av agenturens chefer smiskad av en pc som barn...? Nej, enligt Nikkan Taishu är man orolig över hur ett pc-släpp skulle påverka agenturens ansvar över Kimuras look. Dessutom: ett "generellt" ogillande över en pc-baserad plattform i sig. I smell smisk.

Det har funnits tydliga bevis på att Lost Judgment skulle ha kommit till pc, i form av en Steam-logga (via Twitters Wario64). En pc-version förnekades av Sega (via PC Gamer). Vilken soppa!