Efter att ha dreglat över videor i månader fick vi äntligen lägga labbarna på The Ascent från svenska Neon Giant. Och det verkar ha varit många som hade samma tanke, för spelets utgivare, Curve Digital, rapporterar att spelet sålde för över 43 miljoner kronor under sin första helg. Några officiella siffror om antal sålda spel har vi inte, men med tanke på att det ligger på andra plats på Steams globala försäljningslista kan vi nog anta att det går bra för neonjättarna.

Det har inkommit en del rapporter om buggar, framförallt i multiplayer, men för singleplayer-spelare tycks det ha varit ett hyfsat stabilt släpp. I FZ:s recension delade Joakim Kilman ut betyget 3, och givetvis var det de makalösa cyberpunk-miljöerna som hyllades mest, följt av vapnen och skjutmekaniken.

The Ascent är Neon Giants debutspel och utvecklades av bara tolv personer, så det ska bli riktigt spännande att se vad de får för sig att göra i framtiden. De har inte sagt om de planerar att släppa något DLC till spelet, men med tanke på hur bra det går är det nog ingen omöjlighet.