Vi kan inte få nog av det svenska cyberpunk-spelet The Ascent – nu fattas bara att vi faktiskt får spela det, vilket inte kommer dröja alltför länge eftersom det släpps redan 29 juli, eller torsdag nästa vecka. Såhär veckan innan släppet har Neon Giant gett oss en ny video där de berättar lite om hur de skapade spelet.

De talar bland annat om att de ville skapa något som "inte bara är Jorden", vilket troligen är anledningen till att spelet inte utspelar sig på Jorden. Istället äger det rum på planeten Veles, som inte bara är hem till människor, utan allehanda utomjordingar. På grund av spelets utzoomade perspektiv var det även viktigt att de utomjordiska raserna hade tydliga skillnader, så det är stor variation i hur de ser ut.

Vidare förklarar de att spelet inte har något egentligt cover-system. Istället får spelaren kombinera förmågan att huka sig med möjligheten att höja sitt vapen för att skjuta över saker. Fienden kan dock göra samma sak, och dessutom använda flankering, granater och annat för att komma åt spelaren, så det gäller att hålla sig i rörelse.

Det berättas mycket mer i videon, så se till att spana in den ovan. Alternativt kan man se mer gameplay här.