System Shock siktar på att göra en ordentlig comeback, med tanke på att originalspelet håller på att få en remake och tvåan en nyversion. System Shock 3 är dessutom under utveckling, även om projektet drabbats av en hel del problem. Och nu ska det skräckfyllda universumet utökas ytterligare i form av en webbserie.

Det rör sig om en live action-serie, alltså inte animerad, och projektet genomförs i samarbete med den kommande streamingplattformen binge.com, som ska lanseras nästa år. Japp, samma plattform som tillsammans med Ubisoft ska göra en live action-serie av Driver.

Regin står kanadensaren Allan Ungar för, som i spelsammanhang är känd för sin mycket uppskattade Uncharted-kortfilm, med Firefly-stjärnan Nathan Fillion i huvudrollen. Stephen Kick och Larry Kuperman från Nightdive Studios kommer i sin tur att agera exekutiva producenter.

Kick säger att han alltid tänkt att en live action-version av System Shock skulle vara det perfekta sättet återigen berätta historien om rymdstationen Citadel och dess amoklöpande AI. Med andra ord verkar det som att serien kommer att omberätta den existerande handlingen snarare än att gå i en egen riktning.