PSONE är en skara fans som tagit på sig att försöka få igång online-funktionaliteten hos vissa Playstation-spel som Sony stängt ner servrarna för. Warhawk och Twisted Metal Black: Online är två av de spel som de redan fått igång, och nu verkar det som att det vilda racingspelet Motorstorm också fungerar.

Multiplayern ska fungera både med en riktig Playstation 3 och med emulatorn RPCS3, men emulatoranvändare måste verifieras via PSONEs Discord-server. En guide för hur man kommer igång hittar ni här. Hur Sony ser på saken vet vi inte, men eftersom PSONE inte tjänar några pengar på projektet får vi hoppas att de tillåts fortsätta.

Värt att påpeka är även att detta alltså rör sig om en emulering av de faktiska servrarna, och att precis alla funktioner därför inte fungerar.

Motorstorm var ett av release-spelen till Playstation 3 i Europa och fick ett rätt varmt mottagande. I racen tävlar en rad olika fordon mot varandra på samma gång, såsom motorcyklar, lastbilar och rallybilar, och alla banor har optimala rutter för de specifika fordonen. Spelet inkluderar även (för sin tid) riktigt iögonfallande fordonsförstörelse.

PSONE säger sig även jobba med att få igång det sociala utrymmet Playstation Home såväl som Ratchet: Deadlocked och Ratchet & Clank: Up Your Arsenal.