I torsdags släpptes Blade Runner: Enhanced Edition, som är en remaster av det otroligt omtyckta äventyrsspelet från Westwood. Tyvärr verkar den problematiska utvecklingen ha satt sina spår, för fansen är absolut inte nöjda med resultatet. På Steam lyder omdömet "Mestadels negativt", och de som testat spelet klagar bland annat på nya tråkiga menyer, buggar som inte finns i originalspelet och uppskalade mellansekvenser som förlorat en del detaljer.

Många säger att originalspelet är bättre, och det är nog därför Nightdive nu valt att inkludera den klassiska versionen på både Steam och GOG – när man startar Enhanced Edition får man alltså välja vilken version man vill lira. Det finns även en andra variant av den klassiska versionen, där en del oanvänt innehåll har återställts. Båda de klassiska versionerna drivs av Scummvm, som i grova ordalag är ett program som gör det möjligt att spela en del äldre spel på moderna maskiner.

Samtidigt lovar Nightdive att de jobbar för fullt på den första patchen till spelet, men frågan är om projektet kan putsas till den grad att fansen blir nöjda med vad som gjorts med denna äventyrspärla.