Vi har redan skrivit om att Massive Entertainments och Ubisofts Avatar: Frontiers of Pandora har skjutits upp, och de dåliga nyheterna från Ubisofts kvartalsrapport slutar inte där. I en tillhörande telekonferens med investerare avslöjade de att utvecklingen av inte färre än fyra spel har lagts ner.

Först ut är battle royale-titeln Ghost Recon Frontline, som beskrevs som en multiplayer-shooter för upp till 100 spelare som riktade sig mot en bredare publik. Utannonseringen av detta free to play-spel fick dock ett allt annat än varmt mottagande. Ett slutet betatest skulle ha hållits i oktober förra året, men sköts upp på obestämd tid samma dag den skulle ha dragit igång.

Det andra spelet som lagts ner är Splinter Cell VR, som utannonserades redan 2020 tillsammans med ett VR-spel i Assassin's Creed-världen. Vi fick väldigt lite info om det, utöver att båda spelen var helt nya och gjorda för VR, och sedan utannonseringen har det i princip varit helt tyst.

Utöver Frontline och Splinter Cell VR har Ubisoft även lagt ner två spel som inte utannonserats än, och anledningen ska vara att skära ner på kostnader så att de kan fokusera ännu mer på sina största utvecklingsmöjligheter.

(Tack, Gameinformer)