Vi visste redan att Remedy planerar flera fortsättningar på det utmärkta Control. Och nu är en av dem officiellt avtäckt - en fullstor fortsättning med det logiska namnet Control 2.

Remedy och utgivaren 505 Games har slutit avtal om utveckling och publicering av uppföljaren, säger de i ett gemensamt pressutskick. Kanske mer intressant för finansfolk än gamers, men vi får också veta att det görs till pc, PS5 och Xbox Series X/S. Det kodas i Remedys egen spelmotor Northlight och beskrivs som "a full-blown sequel".

Dessvärre kan det dröja ett tag innan det där dags att sätta tänderna i spelet - projektet befinner sig i konceptstadiet. Men tveklöst värt att hålla ögonen på.

Förutom Control 2 jobbar Remedy på en multiplayer-avstickare i Control-världen. Det blir PvE-upplägg, med co-op för fyra. Det har arbetsnamnet Condor, görs i samma spelmotor till samma plattformar som Control 2. Inte heller där finns antydan om när det kan vara klart. Men budgeten är 25 miljoner euro för co-op-liret, mot en initial budget på 50 miljoner euro för tvåan.