Överlevnadsspel är vi bortskämda med, så pass att många flyger under radarn eller helt enkelt genererar en axelryckning på grund av hur snarlika de är. Ett som smällt lite högre och faktiskt har stuckit ut med sin premiss är Raft, som utvecklas av svenska Redbeet Interactive. Det guppade ut ur early access på Steam tidigare i år, och nu meddelar de att även konsolspelare ska få känna på hur det är att vara skeppsbruten.

I ett inlägg på Steam informerar de oss om att en serie mjukisdjur baserat på spelet har släppts, men framför allt att Raft är på väg till konsoler. De jobbar för fullt med detta och siktar på att släppa det på så många plattformar som möjligt samtidigt som upplevelsen förblir lika bra som på pc. Projektet är fortfarande i ett tidigt skede, och därför har de inga släppdatum att dela med sig av. De lovar dock att dela med sig av mer så fort det finns några nyheter.

I Raft finner man sig alltså på en liten flotte mitt ute på havet, varifrån man måste samla bråte och annat användbart som flyter förbi, för att på så sätt bygga ut flotten och konstruera diverse livsnödvändiga redskap och prylar. Man kan dock inte simma lugnt, eftersom en skitförbannad haj härjar runt i vattnet och gärna tar en tugga eller två av flotten.