Final Fantasy XVI är än så länge bara utannonserat till Playstation 5, och huruvida spelet även kommer till pc så småningom har varit lite oklart. Någon som inte vill kännas vid en hypotetisk pc-version är spelregissör Naoki Yoshida, som i ett klipp frågar sig vad snacket om en pc-version ens kommer ifrån, innan han skämtsamt säger åt folk att sluta oroa sig och köpa en Playstation 5 istället.

Varifrån kommer då uppfattningen en pc-version är planerad? Främst spelets egen utannonseringstrailer, där det i slutet framgick att det var: "Konsolexklusivt på Playstation. *Även tillgängligt på pc". Pc-tillgängligheten har i efterhand tagits bort från trailern, men kan fortfarande ses i den fullständiga livestream som utannonseringen var en del av.

I ytterligare en trailer från en månad sedan står det istället att spelet inte ska vara tillgängligt på andra plattformar förrän 31 december 2023, alltså sex månader efter Playstation 5-släppet, som sker 22 juni. En pc-version låter med andra ord hyfsat trolig, och med lite tur är ett Xbox-släpp inte heller helt uteslutet.