Xbox har tagit en del steg för att göra spelandet en gnutta mer miljömedvetet, bland annat genom att i februari släppa en funktion till sina konsoler som ska få dem att schemalägga uppdateringar till tidpunkter när utsläppen från elproduktionen i regionen är som lägst. Hur stor skillnad det faktiskt gör är oklart, men alla bäckar små, som man brukar säga.

Nu är de tillbaka för att slå ytterligare ett slag för moder jord, och det genom att släppa en ny kontroll som delvis är gjord av återvunnen plast. En tredjedel av den trådlössa Remix Special Edition-kontrollen är gjord av nedmalet material från bland annat CD-skivor, vattenflaskor och strålkastarskydd. Den mest nostalgiska ingrediensen är dock delar från Xbox One-kontroller, som alltså får nytt liv i denna specialkontroll – därmed dubbar jag den till Zombiedosan.

Det faktum att varje kontroll inte blandas ut med exakt samma material ska leda till att de får små variationer i hur de ser ut och känns i handen. För att göra dem ännu mindre miljöovänliga levereras de dessutom med ett uppladdningsbart batteri.

Remix Special Edition-kontrollen släpps den 18 april och kan förhandsbokas för 999 spänn.