I spelvärlden fullkomligt exploderar vissa spel över en natt titt som tätt, ofta med draghjälp från en populär Youtuber eller streamare. Det senaste sådana spelet är soloutvecklade Lethal Company, som för ett par dagar sedan lyckades locka över 100 000 samtidiga spelare på Steam, vilket placerade det i toppskiktet på plattformen.

Spelet befinner sig i early access och har i skrivande stund "överväldigande positiva" omdömen, med lovord för spelets kusliga atmosfär och hur det får medspelarna att vråla av skräck i röstchatten. För ja, det är ett skräckspel, och premissen är att man jobbar för ett företag och reser runt till olika månar för att hitta skrot att släpa tillbaka.

Månarna och anläggningarna på dem är dock inte tomma, utan bebodda av diverse nervkittlande varelser som jagar spelarna. Spelet glänser som mest i co-op, där man antingen kan kuta in allihopa eller låta en eller flera spelare stanna i skeppet, varifrån de kan vägleda de andra, varna dem för olika faror och låsa upp dörrar.