En jury i USA kom häromdagen fram till att Googles ensamrätt på att sälja spel i App Store är illegalt monopol. Denna tvist har pågått i tre år och står mellan Google och Fortnite-utvecklaren Epic Games. Företagets grundare och VD Tim Sweeney är starkt emot den avgift (ofta 30 procent) som det kostar att sälja spel på t.ex. Steam och Apple App Store.

I en diskussion på X (eller Twitter) efter domen säger Sweeney att han är redo att släppa Fortnite "... i alla seriösa butiker som ger alla utvecklare en suverän deal." Han nämner både Steam och Microsoft, och avslutar resonemanget med konstaterandet att "Slutet för de här löjliga 30-procentiga avgifterna är nära."

Det ska sägas att Fortnite är gratis att spela, men det finns mängder med skins, sänsongspass och annat. Det köps via ingame-valuta som du köper för riktiga pengar.

På det ställer en användare följdfrågan om sänkta butiksavgifter för utvecklare kommer leda till lägre spelpriser. Sweeney har inte svarat på det.

Epic tar 12 procent i avgift för att sälja andra företags spel i sin butik. Men priserna i Epic Store är ofta jämförbara med exempelvis Steams. Företaget har många gånger sålt storspel exklusivt under viss tid, vlket ofta mötts av hård kritik från gamers som själva vill välja varifrån de köper sina spel.