Efter inledande hicka går Helldivers 2 som sci-fi-tåget. Spelet kostar runt 450 kronor men likväl kan du spendera kosing på kosmetiskt tingeltangel. Johan Pilestedt, vd för Arrowhead, skriver att studion gjort sitt yttersta för att inte spelet ska vara pay to win. Han tillägger att det finns en revolver som låter dig vinna alla "cool gun"-tävlingar. Haken? Revolvern är inte särskilt bra.

En X-användare hyllar Arrowhead för att inte vara rovdjur när det kommer till mikrotransaktioner. Premium-valutan kan till exempel tjänas in genom själva spelet. Pilestedt svarar att de behöver förtjäna rätten till att tjäna pengar på detta. Det är ingenting de tar för givet.

"Du måste förtjäna rätten till monetärisering". Det är verkligen vad jag tror. Om spelare vill stötta titeln har de möjligheten, men vi tvingar aldrig någon att göra detta.

Pilestedt tillägger att spelet sålt runt miljonen, och att man vida överträffar förhandskalkylen. Opencritic-snittet på Helldivers 2 är just nu 83. FZ:s Jonas Vågström delar i sin tur ut en fin fyra.