I mars, närmare bestämt den femte, äntrar våra kära #Dices #Battlefield: Bad Company 2 en butik nära dig. Det har figurerat mycket information om huruvida DirectX version X eller Y kommer stödja Z, men nu har Johan Andersson på Dice via Battlefield-bloggen lämnat en hel drös med fläskig grafikinformation.

När det gäller DirectX bygger titeln från grunden på version 10, vilket inte innebär direkt stöd i Windows XP. Å andra sidan har Dice implenterat ett sekundärt stöd för DirectX 9, för de relativt många som ändå inte uppgraderat. Om du skulle sitta på ett mustigt kort från senaste Radeon-generationen så har du även stöd för DirectX 11-funktioner, vilket vi nämnt tidigare.

Stöd för AMD Eyefinity finns direkt från starten, medan Nvidia 3D Vision kommer stödjas via uppdateringar kort efter spelets släpp.

Jag menar kantutjämning och deferred shading tillsammans, ja. Ett typexempel på det är GRAW (http://www.fz.se/spel/tom-clancys-ghost-recon-advanced-warfighter) där GRIN valde deferred shading framför kantutjämning. För att kompensera för bristen på AA... 23/02 Okej, tyckte jag hade läst kommentarer om SP-delen :) 23/02 Nab. Det finns inget SP i Betan :P 22/02 Nvidia skrev egen kod för att fixa kantutjämning i UE3-motorn som annars inte har det, inte konstigt att dom inte vill dela med sig av det till ATI. Koden är skriven för att funka optimalt på Nvidias kort men funkar kanske på ATI:s med men det skiter... 22/02 Hela skiten med Batman spelet får mig bara må dåligt. kantutjämning funkar bara för nVidia nog för att nVidia betalade summor för dom att köra deras stängda Physx och nVidia märka spelet. Hur kommer det sig om man använder ett ATI kort och sedan bytar... 22/02 Men det är ju inget som kommer automatiskt bara för att utvecklarna använder en nyare version. Antar att du inte menar kantutjämning och deferred shading var för sig utan att det inte skulle gå att använda dom tillsammans i äldre versioner än DX10. I... 22/02 Ge mej ett fermi nu blev sugen på att upgradera :P 22/02 Det är lugnt här på teknikfronten på alla sätt och vis. 22/02 Tyvärr är det bullshit.. Sitter i detta ögonblick och kollar på en dx9 deferred shading application i JAVA.. Kantutjämning? Du menar det nya buzz-ordet "tesselation", som Radeon har haft native i sina grafikkort i minst 10 år? Det är Smoke and Mirrors,... 22/02 därför att gt 240 inte kan köra dx 11. Änsålänge är det bara ATIs 5000 serie som kan det. 22/02
Skicka en rättelse