Den klassiska spelserien X-Com är på väg att återuppstå - en ny titel som kort och gott heter #Xcom är under utveckling till pc och Xbox 360. Men vänner av originalseriens omgångsbaserade taktik jublar sannolikt med viss försiktighet - i nyversionen kämpar du mot de oidentifierade fienderna ur förstapersonsvy.

Det nya perspektivet förklaras som ett nytt sätt att skrämmas och bygga mystik. Utvecklingen sköts av #2K Marin och #2K Austraila, ansvariga för den hyllade Bioshock-serien (också den en #2K Games-utgiven nytolkning av en klassisk serie, nämligen System Shock). Vi har i nuläget inga uppgifter om när Xcom kan tänkas vara färdigt.

X-Com-serien började med #UFO: Enemy Unknown 1994 (även känt som X-Com: UFO Defense). Kodandet sköttes av #Mythos Games och det fick ett antal uppföljare som kodades av både Mythos och #Microprose. Under 00-talet har #Altar Interactive gjort en serie inofficiella fortsättningar, där den första - #UFO: Aftermath - dök upp 2003.

Tack till Excerion för detta #nyhetstips!
Jag och några andra trevliga gossar håller på att skapa en remake på det första av orginalspelen i x-com serien. Idén är att det ska vara så likt orginalet som möjligt, men även så tillkommer några härliga funktioner som t.ex multiplayer 1vs1, aliens... 21/06 är du tokig människa? TYST för bövelen!!, Ge dom inga idéer 15/04 Men för fan då! Kan alla utvecklare sluta tro att FPS är det enda som gäller nuförtiden. Respektlöst av 2K! 15/04 Fps säljer mer. Så enkelt är det. Ett turordnings baserat taktisk spel skulle tyvärr inte sälja lika bra som ett X-com fps döpt i Bioshocks anda. Vilket jag tror det kommer bli. Vilket är jävligt synd. Jag kommer dock inte stödja med att köpa ett linjär... 14/04 Helt värdelöst. Ska det vara så jäkla svårt och hålla sig till isometrisk vy. Om Blizzard klarar av det med Diablo III varför misslyckas alla andra? Vad kommer näst? Civilization VI som förstapersonsvy? 14/04 Alltså de kan ju faktist göra ett skapligt FPS spel utav det. Om det blir mer i stil med ett FPS-RPG. Tänk ändå om du har kvar basbyggandet, forskandet och manufakturerande men bara gör om striderna till lite snabbare första person och att du då t.ex.... 14/04 *fniss* 14/04 Synd,, jag visste att det skulle komma ett nytt Xcom spel, men jag hade verkligen hoppats på en värdig uppföljare till orginalen. Jag är inte ett dugg sugen på ännu ett FPS spel i mängden.. *gäsp* Förhoppningsvis låter de oss åtminstone få ha kvar själv... 14/04 Fyfan va kul! Fick ett återfall för någon månad sedan och började spela UFO: Extraterrestrials, bra skit alltså. Ser fram emot det här! 14/04 Turnbaserat spel är ju skit så tycker det är bra att dom gör nått nytt. Gör dom spelet lika bra som Bioshock är jag nöjd. 14/04
Skicka en rättelse