Efter ett halvårs spekulationer är det klart att #Cryptic Studios tagit över utvecklingen av det massiva onlinerollspelet #Star Trek Online. I januari i år [n=23306 förklarade] de förra kodknackarna, #Perpetual Entertainment, att man överlåter projektet på en ny studio, och sedan dess har det gissats friskt att just Cryptic var aktuella. Vilket alltså bekräftas officiellt i dag, och därtill avslöjas att det också släpps till konsoler (fast oklart vilka).

Den egenutvecklade spelmotorn Cryptic Engine kommer driva kalaset. Några planer på när det kan tänka vara redo för försäljning avslöjas inte, men de första rörliga bilderna kommer visas på Star Trek Convention i Las Vegas den 10 augusti. Evenemanget kommer sändas live på spelets nyligen uppfräschade hemsida, Startrekonline.com.

Spelet har varit under utveckling i nästan fyra års tid. Cryptic har tidigare gjort MMO-spelen #City of Heroes/#city-of-villains|Villains.

Jag har både ett ST och SW fan, växte upp med skiten och lekte mycket med sådana leksaker. Idag tycker jag fortfarande om det, tycker serierna är underhållande och har en ltien fetisch för Stora rymdskepp :). bara att åka runt och cruisa med ett Federat... 31/07 Hur du får Exp i Star Trek online: 1. Finn en okänd motståndare. 2. Prata med dom i 2 timmar. 3. Skjut ett varnings skott. 4. Spendera de poängen du precis fått när du levla upp och skriv ner vad som hände i din captains log. 30/07 får hoppas att de går ifrån de småknepiga idéerna som perpetual hade och att det blir fps-stuk över det hela. rpg-systemet funkar dock i skeppstrider. 30/07 Star Trek spel... ugh! =_= Hela franchisen har gått ifrån allt den var och går bara ut på "nerd-wanking": min term för leksaker och onödigt vältrande i det fiktionella universumets skepp och mytos över kvalitet, djup och mening. Med andra ord är ST nufö... 30/07 Ser fram emot detta, hoppas att de gör ett bra jobb. 30/07 Jag slutar inte att hoppas på ett Startrek MMO, hoppas det blir bra nu, djupt och iögonfallande. 29/07 tja, man kan ju hoppas det kommer nått bra ifrån detta... 28/07 Ett rymd sci fi MMO som släpps till PC och KONSOLL? Lär ju inte vara särskillt avancerat iaf... Hade väl inte stora förhoppningar på detta men man hoppade ju bli positivt överraskad nu dog väl det lilla hoppet man hade. 28/07 nej men se, Romulanerna har redan infiltrerat forumet!:P (ironi) jag hoppas verkligen att de här blir bra, eftersom jag sitter och varvar Starfleet Academy tills de här kommer..... spelet slutar vara kul efter första varvningen..... 28/07 Bara dom inte gör den till en "WoW i rymden". Det skulle vara ett misstag att få den att bli ett generellt mmo som alla sett förut för att få så stor användarbas som möjligt. Den borde inrikta sig till ST fans för att det är dom som kommer att spela spe... 28/07
Skicka en rättelse