Veckans söndagshistoria tackar vi Kotaku för, som kastat ljus på en artikel från The News & Observer om 16-årige Blake "Dreminem" Peebles från Raleigh, North Carolina. Peebles är en blyg typ som inte tyckte om den kristna skolan han gick i. Han säger att han inte var bra på något han gillade - förutom #Guitar Hero.

Lösningen? Hemundervisning, så att han kan koncentrera sig på att bli proffsgamer. Peebles har hittills tjänat in drygt 1000 USD (~6400 SEK) på några månader, men siktar på större framgångar genom WCG-kval. Uppseendeväckande, måhända, men gissningsvis är valet mellan en religiös skola i bibelbältet och hemundervisning inte speciellt svårt för en långhårig spelnörd med förstående föräldrar.

haha... dagens barn. Ge upp skolan för att spela leksaksgitarr, måste vara det löjligaste jag har hört. På en framtida arbetsintervju: "Jaha Pelle, vad gick du för utbildning?" "Guitar Hero" "Öh... du menar det där tv-spelet där man leker med en leksaks... 20/08 Föresten... sen när är det 5 veckor på en månad? :P "jaså? 6400x5 i månaden?" 19/08 Usch för nattpass. Själv tjänar man det på ett 8-17 jobb inom IT. 19/08 Då behöver vi heller inte skylla på kommunism av samma anledning. Eller hur? Så långt som jag vet så handlar inte kommunism om att sätta folk i arbetsläger, begränsa friheten, eller rättigheter. Eller att mass-avrätta oliktänkande. Eller att tvinga på... 19/08 Åh nej, jag ska definitivt inte börja på den skolan *tänker tillbaka till sjunde klass när vi hade vikinga-tema :# * 19/08 Vad många verkar missa är det här ; Blake is biding his time to the next big thing, so he can get ahead of the curve. "The next big game that comes out, I'm just going to focus on that one," he says. And why not? The guy is self-employed. He sets his... 19/08 Nä, jag tycker inte att själva kristendomen kan beskyllas för de som tagit den i bruk för sina egna syften. Korstågen handlade inte om annat än makt, rikedom och mer mark. Det står inte direkt i Bibeln att man ska ta andras mark och sätta sig på andra... 19/08 Jo du har en poäng här :up: 19/08 Det är inte religionen i sig som är problemet utan snarare de människor som anpassar den efter sina egna behov. Jag tror att de som krigar är en minoritet som resten av de troende inte vill ha något med att göra. Människoliv måste väl ändå vara det som... 18/08 Haha ja varför inte krigsmjöd och vikingamjöd ;) 18/08
Skicka en rättelse