#Stardock och #Gas Powered Games väckte nyligen uppståndelse med sin gemensamma [n=27226 rättighetsförklaring för gamers], med vilken de hoppas kunna stärka spelarnas rättigheter gentemot spelföretagen. Eller var det bara smart pr? En lång intervju med Stardocks vd Brad Wardell på Shacknews ger fog för att det faktiskt är mer än så. Wardell förklarar bakgrunden till initiativet, berättar om respons från utvecklare, redogör för sin syn på piratkopiering och passar på att dela ut en känga till #Crysis:

Många kommer att säga "Ja, men Crysis då", som om det fanns ett universum där Crysis skulle sälja fyra miljoner exemplar på pc:n om det inte vore för piratkopieringen. Liksom, kom igen. Om du gör ett spel för en målgrupp som är mestadels 15-18-åringar som förmodligen inte har jobb, och som kräver en dator för $4000 för att spela, var får kidsen datorerna ifrån?

Detta är inte första gången folk på Stardock gått ut med att man inte ska jaga pirater utan premiera prenumeranter. Finns en rätt gammal forum-post om varför Stardock inte kör med massa protection-grejer. Så deras senaste utspel är ingen PR-grej. Men... 10/09 Japp, så var det såklart. Tankade demot, såg hur ruskigt fult det var på min maskin, vilken såklart inte är meningen med ett spel som just Crysis. Högsta inställningarna är väl inte nödvändigt, men höga iaf, så man ser nån skillnad. Piratkopiering har... 10/09 Eller var han några hjärnceller smartare och tog hem demo-versionen som släpptes tidigare. :P 10/09 Mycke bra sagt av denna Brad Wardell tycker jag. Har ett företag en målgrupp med ett spel så kan det va bra att kolla upp vad för datorprestanda målgruppen har i genomsnitt och göra spelet efter det. Man kan ju faktiskt göra snygga spel som inte behöver... 10/09 Crysis är bra därför att det är jävligt snyggt. Deras marknadsföring gick ut på att visa upp hur snyggt det var och hur bra deras motor var. Då tänker bl.a. Hockey Stick så här, jag har ingen bra dator och kan därför inte spela det här spelet på de högs... 10/09 Det är inte krävande på låga inställningar, nej. MEN på högre inställningar behövs en starkare och dyrare dator. Jag kanske är kräsen, men jag orkar inte med popups a la Oblivion och lågupplösta texturer när man på samma gamla rigg kan få betydligt trev... 09/09 Tycker du wow ser bra ut? Eller half life 2? Hl2 har ju inte direkt någon märkvärdig grafik längre, det ser bra ut men är ingenting speciellt. Däremot ger spelen mycket spelande för pengarna. Pröva att jämnföra Far cry på very High mot Crysis på Low med... 09/09 Crysis är inte alls fult eller krävande på låga inställningar och 1024*768. Du är bara snål och kräsen. 09/09 Nya spel på lägre inställningar ser värre ut en gamla spel på högre inställningar. Tror det är en av anledningarna Blizzard & Valve är så pass stora, spelen fungerar på väldigt svaga datorer och ser fortfarande bra ut. 09/09 Popups = oblivion med låg grafik :P... OJ! där var det en stad :O 09/09
Skicka en rättelse