Hela 70 procent av första dagarnas Homefront-försäljning skedde till Xbox 360. Pc stod för minimala 4 procent.

Hela 70 procent av första dagarnas #Homefront-försäljning i Storbritannien skedde till Xbox 360, meddelar Chart-Track. Playstation 3-versionen stod för 26 procent av försäljningen och pc-versionen för ynka 4 procent.

Xbox 360-dominansen kan möjligen förklaras av att de gröna spelarna får allt Homefront-DLC först, eftersom #Microsoft skaffat sig ett åtråvärt exklusivitetsarrangemang. Spelet släpps också i en exklusiv Xbox 360-bundle. I Storbritannien gick Homefront direkt in på försäljningsveckans förstaplats.

Chart-Track räknar inte med digital nedladdning för pc så pc-versionens siffror är sannolikt en aning högre i verkligheten. FZ har skrivit dubbla recensionstexter här och här, eftersom vi kände för det.

Vad är då anledningen till att spel inte i samma grad piratkopieras för konsol? Beror det på att konsolägare vill göra rätt för sig mer än pc ägarna eller kan det bero på att det inte är lika lätt att köra brända spel på en konsol? Så kom inte och påstå... 24/03 Jo klart dom gör men som du borde veta är det i hyffsat mycket större utsträckning på pc än på konsoler. Undrar vem det är som borde tänka efter och inte bara tänka "OOOH det där måste jag bara ta illa upp av för jag är pirat själv" -_- herregud... 24/03 Jag måste erkänna att jag efter mitt inlägg förstod att jag missuppfattat din trasiga grammatik totalt, mej jag pallade inte redigera. Sorry. 24/03 Oj nu var man liten ochså för att man gillar konsoll typiskt pc(bara) folk som tror dom är 70+. Ps älskar segare styrning i spel har aldig fattat varför man ska ha ryck pc fart på styrningen. Här är några ...... & ,,,,,, extra. :) 23/03 Läste du ens ett ord av vad jag skrev? Jag har min rätt att kasta skit på vem fan jag vill, finns en viss lag *hint hint* Det jag sa var att dom företagen som BARA *läs nu* BARA är ute efter pengar och SKITER *ja läs* igen SKITER i kvalitet bara går til... 23/03 Här har vi anledningen till varför utvecklarna konsollportar istället för att göra spel exklusivt till pc. Allt fler vet hur man piratkopierar, det är fan inte svårt idag. 23/03 Jag insinuerar inte att det är det, personligen anser jag att så är fallet, väldigt få spel till konsol ger mig samma utmaning som de spel som finns till pc. Vidare anser jag att även bra produkter kan vara ett simpelt sätt att tjäna lätta pengar på,... 23/03 Att insinuera att konsollspel generellt sett är sämre, att PC är den bästa målplattformen och att spelutvecklare som gör spel mot konsollerna bara är ute efter tjäna pengar på dåliga produkter, det är inte konstruktiv kritik. 23/03 Vad är det för mening med att ha med PC i jämförelsen om man ändå inte räknar ALL försäljning till den plattformen? Siffrorna blir ju helt felaktiga och riskerar bara att späda på myten om PC-spelaren som snål pirat. Efter den ena besvikelsen efter den... 23/03 Ja det har du rätt i men jag tror samtidigt att vissa utgivare vill få det att verka som det beror på denna marknad för då kan de helt koncentrera sig på att göra spelen för endast konsoler och på frågan varför de inte fortfarande stödjer pc kan de bara... 23/03
Skicka en rättelse