Notch röjer kortfattat vad som är att vänta i nästkommande större uppdatering. Och därefter kommer du som är moddare kanske stråla av glädje.

För åtta dagar sedan rapporterade vi att vargar - Wolfies - är på väg till #Minecraft. Nu berättar Marcus "Notch" Persson på sin utvecklarblogg att anledningen att han bloggat mindre på sistone, är att han vart så upptagen med att utveckla Minecraft. Han meddelar att det du kan vänta dig i nästa större uppdatering är vargarna, ett ambitiöst statistik- och achievementsystem samt möjligheten att ändra din spawn-punkt.

Exakt när uppdateringen ser världens ljus är oklart - utöver att den "förhoppningsvis kommer snart". Därefter kommer #Mojang Specifications fokusera på att utveckla modifikationsmöjligheterna för liret, med bland annat ett nytt mod-gränssnitt.

Värt att notera är att den omtyckta Minecraft-dokumentären fått grönt ljus - vilket innebär att du i framtiden kommer få se en fullängdsdokumentär om just Minecraft. Spännande, minst ut sagt.

Många bra nyheter. Ändra spawnpunkt fick jag krångla med manuellt, kolla upp koordinaterna i ngn savefil. Den "korta" minecraft dokumentären de gjorde var awezum så en fullängdaren kommer säkert ligga på samma nivå. 29/03 Skönt med achievements. Äntligen nåt att sträva efter i spelet. ^^ 29/03 Blir intressant och se hur det kommer att utspela sig med vargarna på servern man hostar, om dom försvarar ägaren så lär det vara rätt användbart på servern kan jag tänka mig ^^ Ni som letar efter en faction pvp server så kolla in servern på pvt.threezo... 28/03 Exakt! Gör ju även användandet av spawn-kompassen mycket bättre :D Något som vore väldigt nice vore ju att kunna sätta väskor på vargen så han kan bära med sig en del när man varit på ett jävligt långt gruvarbete! 28/03 Inte alltid lika spännande. Jag tycker om att leta upp ett ställe där jag trivs, ser snyggt ut osv. Sen att spawna på andra sidan kartan(väldigt långt bort då!) är ganska jobbigt. Ibland hittar man inte ens tillbaka. :) Bara bra att man kan flytta sin... 28/03 varför inte bygga sitt hus nära spawn pointen då? 28/03 In b4 "Achievments!? KONSOLLIFIERAT!" talk. Och äntligen kunna flytta dessa förbanna spawnpoints, hatar verkligen att spawna rakt ute i vattnet i ingenstans. :P 28/03 Nytt mod-gränssnitt låter intressant! 28/03 Pytt, kommit en uppdatering sen i november. Inte tror jag Notch sitter o uppdaterar så ofta som han tror. 28/03 Äntligen möjlighet att ändra spawnpoint! Dags att börja lira lite igen med andra ord. :) 28/03
Skicka en rättelse