Försök till realistiska sexscener i spel blir allt vanligare. Är det inte blodstänkta, störtlöjliga tältmöten i #Dragon Age-spelen, så är det skamliga förslag i #The Witcher. Men inte alla är imponerade av den sexuella revolutionen i dagens spel. I en intervju som sajten VG247.com gjort med #Bioshock-skaparen Ken Levine uttrycker han sitt missnöje och frågar sig om spel av idag verkligen kan göra sex rättvisa.

– Jag tror inte att det handlar om interaktivitet. Jag tror att det handlar mer om att folk inte förstår vad det är. Om man tänker på mängden nakenhet i ett spel... det är inte ens nakenhet. Det är en docka som har tagit av sig kläderna. Det finns andra problem också. Det är liksom rätt löjligt i tv-spel just nu, för - återigen - det är dockor som har tagit av sig kläderna... Det är mer som [filmen] Team America. Jämför sexcenen från Team America med den i Black Swan, säger Levine.

– Faktumet att det här är kontroversiellt säger att uppfattningen av branschen är att vi gör leksaker eller något i den stilen, i motsats till kreativa uttryck för olika sorters publiker - inklusive vuxna. Jag tror att det fortfarande existerar ett visst mått av prydhet.