Ken Levine är inte imponerad av hur dagens spel framställer sexuella möten.

Försök till realistiska sexscener i spel blir allt vanligare. Är det inte blodstänkta, störtlöjliga tältmöten i #Dragon Age-spelen, så är det skamliga förslag i #The Witcher. Men inte alla är imponerade av den sexuella revolutionen i dagens spel. I en intervju som sajten VG247.com gjort med #Bioshock-skaparen Ken Levine uttrycker han sitt missnöje och frågar sig om spel av idag verkligen kan göra sex rättvisa.

– Jag tror inte att det handlar om interaktivitet. Jag tror att det handlar mer om att folk inte förstår vad det är. Om man tänker på mängden nakenhet i ett spel... det är inte ens nakenhet. Det är en docka som har tagit av sig kläderna. Det finns andra problem också. Det är liksom rätt löjligt i tv-spel just nu, för - återigen - det är dockor som har tagit av sig kläderna... Det är mer som [filmen] Team America. Jämför sexcenen från Team America med den i Black Swan, säger Levine.

– Faktumet att det här är kontroversiellt säger att uppfattningen av branschen är att vi gör leksaker eller något i den stilen, i motsats till kreativa uttryck för olika sorters publiker - inklusive vuxna. Jag tror att det fortfarande existerar ett visst mått av prydhet.

Snacka om att helt ha missat poängen. Det handlar inte om att folk tycker att sex i spel är moraliskt förkastligt, utan att sex i spel är så ytligt att det är meningslöst. Läs artikeln. 09/04 Sinnessjukt, våga diskutera. Klart det bidrar, annars skulle det inte diskuteras. Punkt. Jag har aldrig fått "Vi är tillsammans"-vibbar av att spela något spel, var samma i Mass Effect där det fanns tama försök till sex. Det är som i verkliga livet, jag... 09/04 Sex bidrar inte till spel alls. Punkt. Relationer - ja Sex - nej (i spel) 09/04 Dragon Age är ju typ exempel på fånigt "sex"... Bioware har verkligen inte lyckats med sina spelromanser. ME1 var väl den enda som varit hyffsad. 08/04 em ja jag tror ju inte man spelar ett spel tex dragon age 2 bara för sex då kan man lika gärna kolla på p-filmer 08/04 Ser man på Duke Nukem håller jag med till fullo. Däremot kan "sex" vara en bra väg i karaktärsutvecklingen, eller relationsutvecklingen mellan karaktärer. 08/04 Men sex i film är helt ok? 08/04 Hot coffee i GTA San Andreas, där har vi good shit :) 08/04 Hellre sex i spel än porrindustrin, tyckte de var riktigt roligt i mass effect för att få till det med diverse brudar. Tycker det är lite patetiskt att ens se på porr o runka till det. Så nej håller inte med Levine, men dock ska ju sex scenerna ha sin... 08/04 Ser inget fel med sexscener i spel. Alla har ju olika smak, vissa tänder ju på tecknad sex etc. Sex är ju ganska viktigt i verkliga livet, så jag ser inget fel i att krydda storyn med lite sex. Blir ju mer som på riktigt (bortsett från att vi inte sprin... 08/04
Skicka en rättelse