CD Projekt berättar om konsolifiering, vad de tänker kring DRM och pirater. Allting avslutas med 20 minuter gameplay.

#The Witcher 2: Assassins of Kings släpps om lite mindre än en månad, och för några dagar sen höll #CD Projekt i en vårkonferens där de snackade om spelet i närmare 40 minuter, där sista halvan är fräscht gameplay. Filmklippet har dykt upp på nätet, och in i vårt arkiv. Det börjar med en femminuters stämningssättande inledning, varefter en del intressanta frågeställningar presenteras. Konsolifieras spelet, blir det nerdummat, mindre och för mycket action? Kort och gott är CD Projekt en pc-utvecklare i själen, utifrån dem själva.

Därefter förklarar de alla möjliga delar av spelet, och inte minst varför de använder sig av SecuROM som DRM (om du inte köper premiumutgåvan via Good Old Games, den enda utan DRM). 20 minuter gameplay avslutar spektaklet. Så, har du 38 minuter över, är intresserad av ett av årets mest lovande rollspel bör du ta fram en gedigen kopp kaffe och sätta igång.

[video=7707]

Har inte spelat ettan, men man måste säga att det är ganska coolt. Kommer definitivt spela. Inte säker på köp dock... 19/04 måste man ladda ner ~50MB för att kunna installera spelet? isf vilket jävla skit DRM de har lagt på spelet. witcher ettan är ett mästerverk. så witcher 2 har varit ett solklart köp sedan länge för mig. förbokat CE :) 19/04 Spelet är väldigt annorlunda. Med den senaste releasen av enhanced edition så blir det en helt ny upplevelse gentemot om man spelade det vid release. Här kommer information om "Enhanced edition". Eftersom på länken är den lite huller om buller så så ger... 19/04 Jag menar bara att jag har hört frustrerande saker som att röstskådespelet är uruselt (det sämsta man kan göra med ett RPG?) och att stridssystemets combo-grejer ska vara något idiotiskt. Låter precis som sådana saker jag skulle få mig att avinstallera... 19/04 De sålde specialversionen på STEAM för ett litet tag sedan för 50:- så visst var det värt det. 19/04 @bjosarn > jag tycker helt klart att ettan är värt pengarna. det är ju väldigt billigt just nu. det är en del grejer som är jobbiga med ettan, men överlag är det helt klart värt att spela igenom. slutet är, enligt mig, helt underbart, och det är många... 19/04 Jag fick för mig att 1:an var jättetråkigt så har inte ens spelat det. Är det värt pengarna? 19/04 Otroligt pedagogisk herre! Dags att damma av första spelet och komma in i Geralts huvud ytterligare en gång. 19/04 Köp! Spela! Spela igen! Och en tredje gång! 19/04 Solklart köp! Ser underbart ut. Förstod dock inte riktigt varför dom körde den där låten med bakgrundsbilder i början... kändes lite segt och överflödigt. :P 19/04
Skicka en rättelse