Dags att dra västerut i den senaste fristående Dead Rising 2-expansionen, eller minispelet, eller vad man nu vill kalla det. Zombiehackande är det i alla fall.

#Dead Rising 2: Case West är precis som #Case Zero ett fristående äventyr som historiemässigt hänger ihop med #originalspelet, och medan Case Zero var en prolog till det är Case West en epilog till historien. Innehållet skiljer sig inte heller speciellt mycket från de tidigare spelen: en smått intressant historia agerar ursäkt för att få gå omkring och döda zombier på de mest fantasifulla sätt. Det finns inte bara nya vapen att tillgå utan även nya kombinationsvapen där du tejpar ihop allehanda tingestar för att skapa nya.

Handlingen kretsar kring att Greene fortfarande är misstänkt för att ha orsakat en zombieinvasion, och detta leder honom till ett mystiskt laboratorium som ägs av Phenotrans. Det sägs att det sker forskning kring Zombrex, medlet som hindrar smittade från att förvandlas till zombier, men är det verkligen sanningen?

Frank West och Chuck Greene passar ihop på samma sätt som Piff och Puff, Bonnie och Clyde, varm korv och senap.

Men Case West erbjuder faktiskt mer än man kan tro. Till att börja med har vår hjälte Chuck Greene fått sällskap i sitt zombiehackande och det är ingen mindre än Frank West, fotojournalisten från det första #Dead Rising, som slår sig ihop med Greene. (Case West, Frank West... hänger du med?) De har visserligen sina egna anledningar att samarbeta, men vad spelar det för roll när två kan hjälpas åt att finfördela odöda. West är en ytterst självgående figur, ungefär som dina datorstyrda polare i Left 4 Dead, men du kan ge honom nya vapen och liknande enkla typer av interaktion. Riktigt underhållande blir det när en annan spelare tar över Wests roll, och ni tillsammans tar er an zombier, säkerhetsvakter, zombiefösare och allehanda kreti och pleti som kommer i er väg. En annan trevlig detalj som kommit tillbaka från första Dead Risning är möjligheten att fotografera, och tack vare kameran bland annat kamma hem bonuspoäng.

Den här kameran har 8x optisk zoombie.

Egentligen är Case West ett ganska hjärndött spel (haha, hjärndött, zombier, haha), men det levererar precis vad man förväntas: popcorn-action med mycket röj och lite tänka, en gnutta humor och stor variation på motståndardemonteringen. Och med tanke på att prislappen ligger på 800 Xbox-poäng, vilket blir mindre än en hundralapp, så får man faktiskt en hel del underhållning för ”pengarna”. Bara det att man får skövla gemensamt höjer ju underhållningsvärdet en hel del.

Skicka en rättelse