Steelseries H Wireless

#Steelseries brukar vi oftast associera med pc-tillbehör, men Steelseries H Wireless är faktiskt ett par trådlösa hörlurar som fungerar med så gott som alla tänkbara plattformar. Playstation 3 och 4, Xbox 360 och One samt pc och Mac stöds trådlöst, men du kan även ansluta mobila enheter med Ios och Android via analog 3.5”-anslutning. Det enda som inte stöds fullt ut är röstchat på Xbox One, här måste du köpa #Microsofts chatadapter som gör detta möjligt med hörlurar från tredje part.

Paketet består av hörlurarna, en mottagarenhet som du ansluter till din spelkonsol, eller förstärkare om du så skulle vilja, via optiska kablar. Via en ratt på mottagarenheten kan du välja källa, och eftersom boxen är utrustad med två optiska ingångar kan du ha två system anslutna samtidigt. Mottagarenheten kan dra sin ström från strömuttag men om du inte vill dra fler sladdar kan den även dra sin ström från konsolen via USB-anslutningen – en mycket trevlig detalj i de situationer där en av konsolerna befinner sig en bit från eluttaget. Vi gillar också att kunna ändra alla inställningar direkt via mottagarenhetens kontroller, och att navigationen visas på en skärm som är tillräckligt stor och detaljerad för att förmedla information tydligt.

Vi är alltså mycket förtjusta i Steelseries mottagarenhet, men det är bruket av dubbla batterier som är lurarnas riktiga guldklimp. Med i paketet finns två batterier, som vardera ger cirka tjugo timmars batteritid. Det geniala i sammanhanget är att det andra batteriet kan laddas inuti mottagarenheten, så när du kört igenom de tjugo timmar som en laddning klarar byter du bara batterier. Det dränerade batteriet laddas då i boxen och är redo när batteri nummer två börjar få ont om kräm.

Detta innebär att du i praktiken aldrig får soppatorsk, den tid det tar att byta batterier är försumbar. Detta står i stark kontrast till Sony Pulse Wireless, vars mer imponerande ljudbild tyvärr förstörs av undermålig batteritid. Du får i princip ladda Sonys lurar tre gånger per laddning med Steelseries H Wireless, och då är ytterligare tjugo timmars batteritid bara ett batteribyte bort.

Trådlöshetens fanbärare

Steelseries har även löst mikrofonfrågan på ett smidigt vis. Via ratten på mottagardosan kan du välja mellan olika lägen för ljud och chatt. LiveMix höjer automatiskt volymen för chatt när röster upptäcks, och vise versa när inget tal upptäcks. I läget ChatMix kan du själv välja balans mellan spel och chatt, vilket är betydligt smidigare än samtliga testade lösningar. Ljudkvaliteten för tal är också utmärkt, och vi gillar att mikrofonen blinkar rött för att markera att röstupptagning är avstängt. När det gäller ljudkvaliteten för hörlurarna i sig är det bra, utan att imponera rejält. Ljudet låter bra men saknar djup i basen, och de höga och låga registren bländar oss inte. Här saknar vi definitivt bass impact-funktionen från Sony Pulse Wireless.

Med tanke på alla de hyllningar vi öst över hörlurarna borde fullt godkänt ljudregister inte vara ett bekymmer, men med tanke på att prislappen är hutlösa 2700 kronor höjs våra krav en hel del. Detta till trots är det Steelseries som imponerar mest i testet. Smidigt handhavande, stöd för en mängd plattformar och överlägsen batteritid gör att detta är produkten vi vill använda när testet är över. Och det är den bästa av betyg i vår bok.